Serie

Skribent

Alexander Kardelo

20 januari 2020 | 09:00

Spielbergs "Amazing Stories" släpps på Apple TV+ redan i vår

Amblin och Universal gör sci-fi för hela familjen. De fem första avsnitten finns att streama 6 mars.
Det närmar sig premiär för "Amazing Stories", en av de största satsningarna från Apple TV+. Den Steven Spielberg-producerade sci-fi-serien bygger på hans egna antologiserie från 1980-talet.
 
Än så länge vet vi lite om handlingen i denna reboot. Men den lär följa samma upplägg som originalet, alltså fristående historier med hoppfulla slut. Apple utlovar "emotionellt engagerande och förunderliga berättelser för hela familjen", enligt ett citat till Deadline.

Säsongspremiären är "The Rift", med bland andra Kerry Bishe och Ed Burns i rollistan. Mark Mylod har regisserat, och vi får vibbar av "Närkontakt av tredje graden" och "E.T." från den första bilden.
 
 
I kommande avsnitt av "Amazing Stories" medverkar bland annat Josh Holloway, Dylan O'Brien, och Robert Forster i sin sista roll. Bland regissörerna nämns Sylvain White ("Slender Man") och Susanna Fogel ("The Spy Who Dumped Me"). Tio avsnitt är beställda, och de fem första släpps 6 mars.
 
Sedan Apple lanserade sin streamingtjänst i november har de bara haft en handfull serier att locka med. Stjärnspäckade "The Morning Show" med Jennifer Aniston och Reese Witherspoon är bland de mest sevärda, liksom thrillerserien "Servant" från M. Night Shyamalan.
| 20 januari 2020 09:00 |