biotoppen

Skribent

MovieZine

19 december 2021 | 21:00

"Spider-Man: No Way Home" drar in sanslösa summor pengar

587 miljoner dollar motsvarar den tredje största premiärhelgen - någonsin!
Bioaktuella "Spider-Man: No Way Home" är en större succé än vad någon har kunnat räkna med. Pandemin är inget hinder för Peter Parker, som drog in sanslösa summor pengar världen över under sin premiärhelg. Intäkter på 587 miljoner dollar motsvarar tidernas tredje största öppningshelg, skriver Hollywood Reporter.

Därmed slår den blockbusters som "Star Wars: The Force Awakens" och "Harry Potter"-finalen. De enda två filmer som tjänar mer pengar under samma period är Marvels "Avengers: Infinity War" (640 miljoner dollar) och "Avengers: Endgame" (1,223 miljarder dollar) - ironiskt nog även de med Tom Holland i rödblå spandexdräkt.

Trots att corona fortfarande är ett hot mot biobranschen, och biografer i vissa europeiska länder har stängt helt, slår "Spider-Man"-filmen biorekord både i USA och i resten av världen, och är på väg att bli pandemi-erans största filmpremiär.
 
 
Enligt producenterna från Sony och Marvel är en fjärde "Spider-Man" redan under utveckling. Frågan är bara om de lyckas övertyga Tom Holland att komma tillbaka till rollen?
| 19 december 2021 21:00 |