Film

Skribent

Alexander Kardelo

19 december 2021 | 08:10

"Spider-Man 4" är redan på gång, enligt producenterna

Ord står mot ord: Tom Holland vill "ta en paus från skådespeleriet".
Succén för "Spider-Man: No Way Home" verkar vara given, och en fjärde film i serien låter nästan som en självklarhet. Men det kan bli lite komplicerat. Medan producenterna hos Sony och Marvel är sugna på nya äventyr, är Tom Holland osäker på sin framtid som hjälte.

Enligt en ny intervju är Sony-producenten Amy Pascal och Marvel-chefen Kevin Feige måna om att fortsätta det goda samarbetet mellan sina studios. Hollywood Reporter skriver att "Spider-Man 4" är under aktiv utveckling:

- Ja, vi har redan börjat utveckla var historien tar vägen härnäst. Det säger jag rakt ut för jag vill inte att fans ska gå igenom samma trauma som efter "Far From Home", säger Feige.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
Nöjda producenter.
 

"Mycket att jobba med inför nästa film"

 
Problemen som Feige syftar på är rättighets-dramat som uppstod, då karaktären Spider-Man tillhör Sony men har lånats ut till Marvel/Disney. Under en period såg det ut som att Disney skulle sluta producera Spider-Man-filmer, tills vår hjälte Tom Holland själv fick dem att tänka om.

- Det kommer inte att hända igen, försäkrar Kevin Feige.

Sonys egna spindelmamma Amy Pascal ser en naturlig chans till spännande uppföljare efter slutet i "No Way Home":

- I slutet av filmen ser vi Spider-Man ta ett avgörande beslut som har aldrig tagit förut. Det är en uppoffring. Och det ger oss mycket att jobba med inför nästa film.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
Dags att gå vidare?
 

Redo att ta farväl av Spider-Man

 
Men den stora frågan är om Tom Holland verkligen är sugen på fler. Det var bara nyligen som skådespelaren sa att "om jag fortfarande spelar Spider-man när jag är 30 så har jag gjort något fel". (Senare ansåg han att citatet togs ur sitt sammanhang.)

I en ny intervju med People säger den 25-årige skådespelaren att han vill ta en paus från filmvärlden.

- Jag vill inte ta farväl av Spider-Man, men jag känner att vi kanske är redo att ta farväl av Spider-Man. Jag vill inte stå i vägen för nästa person som kommer in och förtjänar detta. Jag skulle vilja se en framtid för Spider-Man med mer mångfald. Det kanske är dags för en Spider-Gwen eller en Spider-Woman. Vi har sett tre likadana Spider-män på raken, det är dags för något annat.

Själv vill han lägga mer fokus på sitt privatliv:

- Jag har spenderat de senaste sex åren med fullt fokus på min karriär. Jag vill ta en paus och fokusera på att bilda familj och ta reda på vad jag vill göra utanför den här världen.
| 19 december 2021 08:10 |