Film

Skribent

Mats Karlsson

20 augusti 2019 | 23:00

Marvel Studios slutar göra "Spider-Man"-filmer

Disney och Sony avbryter samrbetet som har genererat nästan 2 miljarder dollar.
När Marvel Studios och Kevin Feige började producera "Spider-Man"-filmer åt rättighetsinnehavaren Sony Pictures började också framgångarna, men nu avbryter parterna samarbetet, skriver Deadline.
 
Anledningen till uppbrottet är att Disney och Sony Pictures kunde inte komma överens om finansieringen och hur vinsterna skulle fördelas. Deadline skriver också att Sony har två "Spider-Man"-filmer (med regissören Jon Watts och skådespelaren Tom Holland) inplanerade framöver, men de kommer nu att bli utan Marvel Studios inblandning.
 
En fråga som heller inte besvaras i rapporten är när Marvel Studios måste sluta med Spider-Mans närvaro i deras egna titlar (som exempelvis "Avengers: Endgame"), men det kan vara så illa att det inte blir någon mer Spider-Man i MCU.
 
Variety poängterar att avtal kan fortfarande nås mellan Disney och Sony. Tiden får utvisa om Sony och Disney kan nå en kompromiss framöver.
 
Uppdatering 21/8: Några timmar efter att nyheten släpptes gick Sony ut med ett uttalande: ”Vi är besvikna, men respekterar Disneys beslut att inte ha kvar Kevin Feige som producent på vår nästa Spider-Man-film. Vi hoppas att detta kan ändras i framtiden, men förstår att Disney och Feige har fått mycket nytt ansvar och nya Marvel-karaktärer, och hinner inte arbeta med IP de inte äger.”
 
 
Tror ni att Disney och Sony kommer nå en överenskommelse? Eller bör Spider-Man stanna hos Sony framöver?
| 20 augusti 2019 23:00 |