Film

Skribent

Alexander Dunerfors

22 april 2014 | 13:01

Spider-Man klättrar in på biotoppen

Marc Webbs "The Amazing Spider-Man 2" blev till ingens förvåning helgens mest sedda biofilm.

Det är superhjältetätt på biodukarna nu. Captain America lockar fortfarande actionsugna biobesökare och vi väntar på X-Men i maj. Men däremellan finns det utrymme för en spindelman. "The Amazing Spider-Man 2" har efter premiären i fredags klättrat rakt upp till förstaplatsen. 

Andrew Garfields trikåhjälte trampar därmed ner de färggranna fåglarna i familjefilmen "Rio 2" till andraplatsen. Den tredje mest sedda biofilmen just nu är Darren Aronofskys "Noah". 

Se hela biotoppen här »

I USA frågar sig många om inte Johnny Depps storhetstid är över. Thrillern "Transcendence" (tvärsågad inte minst av oss) med Depp i huvudrollen drog visserligen in 11 miljoner dollar under sin premiärhelg. Men det är en nedåtgående trend efter stora kassakor som "Pirates"-rullarna. Depps "Dark Shadows" och "The Lone Ranger" var också besvikelser på amerikanska biografer, de gick dock hyfsat i resten av världen. 

Komedin "A Haunted House 2" gick upp på femteplatsen på Box Office och tjänade in 9 miljoner dollar. Filmen kostade dock bara hälften av det, och har därmed tjänat in sin budget med råge.

Den mest sedda filmen i USA är fortfarande "Captain America: Return of the First Avenger", Spindelmannens äventyr får de vänta på till början av maj. 

| 22 april 2014 13:01 |