Serie

Skribent

Carl Adam Anderberg

6 november 2015 | 22:30

Speljätten Activision Blizzard startar filmstudio

Monstersuccén "Call of Duty" ska bli film.
En av de absolut största aktörerna i spelvärlden, Activision Blizzard, har bestämt sig för att ge sig in i filmbranschen genom att starta en egen filmstudio. Activision Blizzard Studios, som den ska heta, kommer ledas av företagets VD Bobby Kotick och Nick van Dyk, där den sistnämnda kommer från Disney.

Det första projektet för studion blir en animerad TV-serie baserad på de sanslöst populära "Skylanders"-spelen, där rösterna ska göras av bland andra Justin Long och Ashley Tisdale. "Futurama"-författaren Eric Rogers kommer att driva serien.

Självklart kommer även megasuccéerna i "Call of Duty"-serien att bli film, där den första kan landa redan år 2018 eller 2019. Spelen har sålts i över 175 miljoner exemplar, där det senaste, "Black Ops 3", släpptes så sent som idag.

Nick van Dyke säger så här om företagets kundbas:

- Våra fans har spenderat cirka 13 miljarder timmar med våra produkter det senaste året, vilket är sinnessjukt mycket tid. Det är ungefär lika mycket tid som varje film som visats världen över, om man räknar alla biljetter tillsammans.
| 6 november 2015 22:30 |