Spel

Skribent

Anders Eklöf

26 juli 2020 | 17:00

Spelet "Sherlock Holmes Chapter One" skildrar en ung mästerdetektiv

På det digitala eventet Comic-Con@Home berättar utvecklarna Frogwares om hur de får spelaren att känna sig som den ikoniska detektiven.
Tidigare i år utannonserade studion Frogwares att de jobbar på ett nytt spel i sin serie om världens mest kända detektiv, kallat "Sherlock Holmes Chapter One"
 
Den här gången handlar det om en yngre version av detektiven i 20-årsåldern, som försöker utreda hans mors mystiska död på en liten exotisk ö i medelhavet. 
 
På det digitala eventet Comic-Con@Home berättade utvecklarna om hur de får spelaren att känna sig som den ikoniske mästerdetektiven och varför de valt att skildra en ung Sherlock.
 
 
Spelet producent Sergey Oganesyan berättar i klippet att de försökt balansera känslan av att vara den extraordinära Sherlock genom att låta dig göra egna val och misstag som en vanlig människa. 
 
"För att uppnå det här målet ger vi spelaren vissa redskap som förkroppsligar Sherlocks ikoniska färdigheter, men på ett interaktivt sätt", säger han. 
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Det här är långt ifrån Frogwares första spel om Sherlock Holmes, då de totalt utvecklat åtta spel i serien med titlar som "Crimes & Punishment", "The Devil's Daughter" och "The Testament of Sherlock Holmes".
 
"Sherlock Holmes Chapter One" släpps till Playstation 4, Xbox One, Playstation 5, Xbox Series X och PC någon gång under 2021.
 
 
Böckerna om detektiven Sherlock Holmes skrevs av den brittiske författaren Sir Arthur Conan Doyle mellan slutet av 1800- och början av 1900-talet. Berättelserna har skildrats i mängder av filmer och tv-serier genom åren, som BBC:s tv-serie "Sherlock", Disneys "Mästerdetektiven Basil Mus" eller filmerna med Robert Downey Jr. Sedan länge är berättelserna allmängods, vilket innebär att de får användas och förändras fritt. 
 
Har du spelat Frogwares spel om Sherlock? 
| 26 juli 2020 17:00 |