Spel

Skribent

Anders Eklöf

10 september 2020 | 21:50

Spelet "Prince of Persia" får remake

Ubisoft jobbar på en remake av det klassiska spelet "Prince of Persia" från 2003.
Under kvällens direktsända Ubisoft Forward avslöjades det att klassikern "Prince of Persia: The Sands of Time" från 2003 får en remake till moderna konsoler. 
 
 
Spelet handlar om en prins som hittar en magisk dolk med förmågan att kontrollera tiden, samtidigt som ett timglass innehållande just "The Sands of Time" släpps lös över staden och förvandlar invånarna till monster. Tillsammans med maharajans dotter måste du kämpa för att föra tillbaka sanden i timglaset och stoppa den onda rådgivaren som ligger bakom problemet. 
 
Det unika med "Prince of Persia: The Sands of Time" är att prinsen kan spola tillbaka tiden några sekunder, vilket innebär att du kan undvika ett annars dödligt misstag och stoppa fiender. Spelet fick två uppföljare och filmatiserades med Jake Gyllenhaal i huvudrollen för ungefär tio år sedan. 
 
Personligen tröttnade jag ganska snabbt på originalet, men det har helt klart sina dedikerade fans. För att vara en påkostad remake av ett så pass älskat spel, tycker jag faktiskt inte att det ser särskilt imponerande ut rent grafiskt. 
 
"Prince of Persia: The Sands of Time" släpps till Playstation 4, Xbox One och PC den 21 januari nästa år. Det verkar inte finnas några planer på att släppa spelet på de kommande konsolerna Xbox Series X och Playstation 5. 
 
Har du spelat originalet? Vad tror du om en remake? 
| 10 september 2020 21:50 |