Spel

Skribent

Anders Eklöf

16 april 2023 | 09:00

Spelet "Immortals of Aveum" blandar magi med "Call of Duty"

Det nya spelet från Electronic Arts blandar magin från Harry Potters värld med "Call of Duty" i en actionpackad och episk förstapersonsskjutare.
Tycker du att dagens förstapersonsskjutare är allt för moderna, med tråkiga skjutvapen och historisk korrekthet? Då kanske "Immortals of Aveum" är spelet för dig, då det byter ut gevären mot magiska attacker i en häftig fantasyvärld.
 
Spelet handlar om stridsmagikern Jak som går med i elitstyrkan The Immortals för att rädda en hotad värld plågad av ett krig som pågått i över 1000 år. Här får du använda olika magiska förmågor för att "skjuta dig" fram i en snygg och färgglad fantasyvärld.
 
Spelet är utvecklat Electronic Arts och den nya studion Ascendant Studios som grundats av Bret Robbins, som tidigare regisserat spelen "Call of Duty: Modern Warfare 3", "Call of Duty: Advanced Warfare" och "Call of Duty: World War 2".
 
 
För sajten PC Gamer berättar regissören att spelet är ett berättelsedrivet äventyr för en spelare som tar ungefär 25 timmar att klara och innehåller inget flerspelarläge, vilket i min bok är en välkommen nyhet i en genre full av battle passes och "live services".
 
I spelet växlar du mellan tre olika "vapen", som du kan modifiera med olika sigill för att anpassa dina trollformler.
 
- Så bland de tre färgerna finns egentligen nio varianter av olika typer av sigill som verkligen kan förändra hur du använder de primära trollformlerna, säger Bret Robbins till sajten.
 
716f286c8c11aae13c8ca90ee10328cb ioa usp3 unleash
 
Jag är helt för lite annorlunda spel som det här – med en ny spännande värld istället för en etablerad serie, nya koncept och fokus på en berättelse. Att regissören bakom filmiska actionspel som "Call of Duty" ligger bakom det gör det inte hela sämre heller.
 
"Immortals of Aveum" släpps till Xbox Series X/S, Playstation 5 och PC den 20 juli.
 
Tycker du att konceptet i Electronic Arts kommande spel verkar lovande?
| 16 april 2023 09:00 |