Spel

Skribent

Anders Eklöf

1 mars 2023 | 12:00

Skräck, action och 90-talshjältar: 5 spel som släpps i mars 2023

I mars kommer både skräckspel, utmanande japansk action och brott med 90-talsskådisar i spelväg.
Efter en månad där virtual reality-hjälmen Playstation VR2 lanserades, väntar ett mars med några riktigt intressanta spelsläpp, som det efterlängtade "Resident Evil 4 Remake".
 
Här är de fem mest intressanta spelen som släpps under mars 2023
 

"Fatal Frame: Mask of the Lunar Eclipse"

 
 
"Fatal Frame: Mask of the Lunar Eclipse" är ett skräckspel som ursprungligen endast släpptes i Japan till Nintendo Wii under 2008. 
 
Berättelsen utspelar sig på den fiktiva ön Rougetsu Island och handlar om Ruka Minazuki, som var en av ett gäng flickor som tidigare hölls fångna på ön. Med minnesförlust återvänder Ruka och två andra flickor till ön för att ta reda på sanningen.
 
Precis som i tidigare delar gäller det att utforska de skrämmande omgivningarna och besegra spöken med hjälp av den magiska Camera Obscura, vilket onekligen för tankarna till filmer som "Rec" eller "Paranormal Activity".
 
Format: Playstation 5, Playstation 4, Xbox Series X/S, Xbox One, Nintendo Switch och PC
Datum: 9 mars
 

"Wo Long: Fallen Dynasty"

 
 
Efter att ha lånat friskt från "Dark Souls"-serien med "Nioh" är Team Ninja tillbaka igen med "Wo Long: Fallen Dynasty", som utspelar sig i en mörk fantasyversion av den kinesiska berättelsen om de tre kungadömena.
 
Här spelar du som en namnlös soldat som kämpar mot monster och demoner, med hjälp av närstrid- och skjutvapen. Du har även hjälp av fem olika "Divine Beasts", varelser som kan kämpa vid din sida. 
 
Precis som hos inspirationskällan väntar utmanande strider och stämningsfullt utforskande. "Wo Long" ser helt klart ut att kunna bli ett riktigt bra så kallat "Soulslike", för den som har tålamodet för det.
 
Format: Playstation 5, Playstation 4, Xbox One, Xbox Series X/S och PC
Datum: 3 mars
 

"Resident Evil 4 Remake"

 
 
För nästan tjugo år sedan släpptes skräckspelet "Resident Evil 4" till Gamecube, som revolutionerade både spelserien och genren med sin blandning av rysningar och actionpackade strider.
 
Nu är Capcom tillbaka med en ny version av det klassiska spelet med ny grafik, kontroller och en omskriven berättelse som förhoppningsvis kan överraska även de mest inbitna fansen. Som ett stort fan av originalet lockar det här onekligen, samtidigt som nya fans får en chans att ta del av det.
 
Sex år efter händelserna i "Resident Evil 2" skickas Leon Kennedy till en isolerad spansk by för att plocka hem dottern till den amerikanska presidenten. Det visar sig snabbt att byn är övertagen av en fruktansvärd sekt som har tillgång till en vidrig men mäktig parasit, som gjort invånarna till hungriga monster.
 
Format: Playstation 5, Playstation 4, Xbox Series X/S och PC
Datum: 24 mars
 

"Crime Boss: Rockay City"

 
 
Efter filmer som "The Expendables" där klassiska actionskådisar från 80-talsfilmer kommer spelet "Crime Boss: Rockay City", där mängder av stora 90-talsskådisar medverkar.
 
Här gäller det att bygga ihop ett gäng och utföra stora rån och andra brott i 90-talets Florida, med karaktärer spelade av Michael Madsen ("Reservoir Dogs") i huvudrollen som Travis Baker, rapparen Vanilla Ice, Danny Trejo ("Machete), Kim Basinger ("L.A. Confidential"), Michael Rooker ("Guardians of the Galaxy"), Danny Glover ("Dödligt vapen"), Damion Poiter ("Payday 2") och inte minst legendaren Chuck Norris ("Walker, Texas Ranger").
 
- Den stora mängden talang som är involverad både framför kameran och bakom utvecklingen av "Crime Boss" är oerhört spännande för 505 att vara en del av. Vi är glada över att ge detta verkligt exceptionella organiserade brottsspel till spelare över hela världen, säger Neil Ralley, chef för 505 Games i ett pressmeddelande.
 
Format: PC
Datum: 28 mars (Playstation och Xbox vid ett senare datum)
 

"The Last of Us Part I" (PC)

 
 
De senaste månaderna har tv-serien "The Last of Us" på HBO Max tagit världen med storm, som ju så klart är baserad på spelet med samma namn. Nu får även PC-spelare möjlighet att ge sig ut på en känslomässig resa i en postapokalyptisk värld i "The Last of Us Part I", som är en remake av originalet som ursprungligen släpptes 2013.
 
Här följer vi överlevaren Joel på hans uppdrag att ta den 14 åriga flickan Ellie genom ett USA tjugo år efter att mer eller mindre hela världen raserats efter en fruktansvärd svampinfektion. Det hela börjar som ett jobb, men utvecklas sakta men säkert till en fin relation mellan de båda.
 
PC-versionen av "The Last of Us Part I" bjuder på 60 bilder i sekunden och 4K-upplösning, samt mängder av andra inställningar. Att det kommer till Steam innebär även att du kommer kunna spela det på den bärbara maskinen Steam Deck.
 
Format: PC (tidigare Playstation 5)
Datum: 28 mars
 
Vilka spel ska du spela i mars?
| 1 mars 2023 12:00 |