Serie

Skribent

MovieZine

30 december 2015 | 08:00

Spännande möte mellan Daredevil och Punisher i säsong 2

Och ett mer smakfullt val av kostym åt Elektra - se själv!
Efter den första säsongen av Netflix-serien ”Daredevil” är förväntningarna höga på den kommande säsongen som släpps i april – inte minst inför Matt Murdocks/Daredevils möte med Frank Castle/The Punisher. Idag släppte Entertainment Weekly en ny bild tagen från den nya säsongen.



The Punisher har kedjat fast Daredevil runt en skorsten och riktar nu en pistol mot honom. Spännande? Ajjemän. Spänning är nog precis vad vi kan förvänta oss mycket av då EW har sagt att den nya säsongen kommer att nyttja sig av fördelen att vi nu redan är introducerade till karaktärerna och att tempot därför kommer att vara högre i den kommande säsongen. Dessutom är det sagt att The Punisher kommer dyka upp redan i det första avsnittet, vilket troligtvis betyder att vi kommer att kastas rakt in i konflikten mellan dem och få en actionfylld säsong.



Än mer exalterande för fansen är att den nya bilden ser ut att vara en direkt återgestaltning av serietecknaren Garth Ennis ”Punisher”. I det tredje numret av serien lyckas Punisher tillfångata Daredevil genom att spränga ut ett högfrekvent ljud i ett högtalarsystem. När Daredevil vaknar upp upptäcker han att han är fastbunden på ett tak med en pistol fasttejpad i handen. Den är riktad mot Punisher, som talar om att han tänker skjuta gängledaren Dino Gnucci och att det enda sättet som Daredevil kan hindra honom är om han skjuter Punisher. Att scenen från den nya säsongen är så snarlik teckningarna verkar lovande.



Vi kommer att återse de gamla stjärnorna från säsong 1, såsom Charlie Cox (”Stardust”, ”Theory of Everything”), Deborah Ann Woll (”True Blood”, ”Ruby Sparks”), Elden Henson (”The Hunger Games: Mockingjay – Part 1”, ”The Butterfly Effect”) och Scott Glenn (”Silence of the lambs”, ”The Bourne Legacy”), men också bekanta oss med Jon Bernthal (”Wolf of Wall Street”, ”Sicario”) som Punisher och Élodie Yung (”The Girl with the Dragon Tattoo”, ”G. I Joe: Retaliation”) som lönnmördaren Elektra Natchios. 



En helt ny bild på henne har också precis publicerats, med en betydligt mer nedtonad kostymdesign. Från bilden att döma kan man kanske anta att detta inte precis är hennes jobbkläder som hon ska ha när hon sparkar rumpa, men det är en indikation på att Douglas Petrie (”Buffy the Vampire Slayer”, ”American Horror Story”) och Marco Ramirez (”Sons of Anarchy”) som den nya säsongen showrunners har styrt iväg från den utstyrsel som Jennifer Garner fick hoppa runt med i filmadaptionen – vilken kunde ses som en ursäkt för att visa tuttar och bar mage. Förhoppningsvis ger Netflix Elektra kläder värda hennes karaktär!

"Daredevil" säsong 2 har premiär i april 2016 på Netflix.

Henrietta J:son Eskelin
| 30 december 2015 08:00 |