Film

Skribent

Alexander Kardelo

21 februari 2017 | 16:30

Sorry - men det blir ingen ”Hellboy 3”

Efter år av rykten, spekulationer och ömmande tummar har Guillermo del Toro det definitiva beskedet till alla fans.
”Ledsen att meddela detta. Har talat med alla inblandade. Uppföljaren blir till 100 procent inte av” skriver filmskaparen Guillermo del Toro just nu på Twitter.

Det är ett tungt bakslag för att som hoppats på att se mer av den röde serietidningskaraktären Hellboy på vita duken. Vid sidan av Marvel-hämnare och DC-hjältar var han, i Ron Perlmans skepnad, något av en frisk fläkt. 

Två underhållande äventyr blev det - ”Hellboy” (2004) och ”Hellboy II: The Golden Army” (2008) - omtyckta av både kritiker och fans. Men det blev aldrig tal om några superhjälte-intäkter på biograferna. Filmerna spelade in 99 respektive 160 miljoner dollar världen över vilket knappast gjorde producenterna redo att satsa allt på tredje gången gillt. 

Inte för att de inte har försökt. Del Toro och Perlman har kampanjat länge för att få till en komplett trilogi. Nu verkar det alltså helt kört, ifall någon fortfarande håller tummarna - ”and that is to be the final thing about it.”


Ja, det förstås till någon kommer på en genial idé till en reboot, en HBO-miniserie eller en lågbudget-uppföljare på Netflix om sådär 3-4 år. En serietidningshjälte dör aldrig, inte riktigt.

Kommer ni sörja Hellboy, eller räckte det med två filmer? Kommentera nedan.
| 21 februari 2017 16:30 |