Spel

Skribent

Viktor Eriksson

10 oktober 2023 | 19:02

Här är Sonys nya, smalare Playstation 5

Börjar också erbjuda en löstagbar skivläsare för den som vill uppgradera från den digitala utgåvan av konsolen.
Sony meddelar nu att de släpper två nya smalare modeller av Playstation 5 i samband med att julhandeln drar igång. Likt tidigare är det en modell med skivläsare och en modell utan. De smalare modellerna kommer också att ersätta originalmodellerna av Playstation 5 när dessa väl sålt slut. 
 
 
Förutom något mer i lagring, 1 terabyte istället för 825 gigabyte, innehåller de smalare modellerna samma teknik som originalen. De kan köra samma spel och med samma prestanda. Den stora skillnaden är formfaktorn som är 30 procent mindre och vikten som är 18 respektive 24 procent mindre. 
 
I Europa ligger det rekommenderade priset för den smala Playstation 5-modellen utan skivläsare på 449,99 euro, motsvarande cirka 5 190 kronor, medan modellen med skivläsare ligger på 549,99 euro, motsvarande cirka 6 435 kronor. I dagsläget finns inga kända svenska priser. Märk väl dock att dagens Playstation 5-modeller i Sverige kostar över 1000 kronor mer än priserna ovan, så räkna med att det blir något i stil med det. 
 
 
I det fall att någon köper den digitala utgåvan av konsolen och senare ändå vill ha en skivläsare så släpper Sony nu också en löstagbar Ultra HD Blue-ray-skivläsare som går att fästa på konsolen. I Europa har den ett rekommenderat pris på 119,99 euro, motsvarande cirka 1380 kronor. 
 
De nya Playstation 5-modellerna kommer först att släppas i USA i november och därefter dyka upp globalt under de “kommande månaderna”.  
 
| 10 oktober 2023 19:02 |