Spel

Skribent

Robin Cocks

14 januari 2020 | 09:00

Sony kommer inte närvara på spelmässan E3 för andra året i rad

Spelmässan E3 som hållits varje år sedan mitten av 90-talet i Los Angeles brukar vara källa till massvis av nya spelnyheter och överraskningar. Nu är det bekräftat att Sony för andra året i rad hoppar över E3.
Under mitten av juni hålls E3, en av världens största spelmässor, i Los Angeles och spelföretag brukar närvara för att ge allmänheten stora avslöjanden och nyheter kring sina spel. I fjol hoppade Sony över E3 för första gången sedan mässan startades under 90-talet, och nu är det bekräftat att Sony även hoppar över E3 i år igen. 
 
Avsaknaden av Sony innebär att vi inte kommer få se några nyheter gällande varken Playstation 4 eller Playstation 5 på E3 i år. Men med största sannolikhet kommer Sony hålla någon egen typ av presskonferens där de kommer avslöja nyheter kring deras nya konsol Playstation 5. När en sådan presskonferens kommer hållas är ännu oklart, men med tanke på att vi inte vet något om Playstation 5 (mer än en officiell logga) så behöver Sony meddela oss om nya konsolen inom en relativt snar framtid. 
 
Personligen tycker jag att det är tråkigt att Sony hoppar över E3 igen. Jag har alltid sett E3 som en hyllning till spelmediet och en plattform för alla spelutvecklare att visa upp sina nya häftiga spel för världen. Att ett av de största företagen hoppar över spelmässan gör att E3 inte upplevs som lika "viktig" som förut.
 
Vad tycker du om att Sony hoppar över E3 i år igen? Vad tror du om kommande Playstation 5?
| 14 januari 2020 09:00 |