Spel

Skribent

Robin Cocks

13 juni 2019 | 12:00

5 orsaker till varför E3 2019 var en besvikelse!

Vi listar orsakerna till varför årets E3-mässa inte riktigt höll måttet.
Årets E3-mässa är över och vi har fått många saftiga nyheter från mängder av olika utvecklare, exempelvis den maffiga trailern till "Halo Infinite" eller beskedet om att uppföljaren till "The Legend of Zelda: Breath of the Wild" är i full gång. Trots detta kan vi ändå inte hjälpa att känna oss rejält besvikna över vad som visades. Här är 5 orsaker till varför vi känner så.
 

Avsaknaden av Sony

 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
E3 2019 var det första året i E3:s historia som Sony inte närvarade på spelmässan. Vi brukar alltid kunna räkna med någon överraskning här eller där från Sony men i år blev det inget. Avsaknaden av spel som "Death Stranding" och "The Last of Us: Part II" kändes verkligen av. Och efter avtäckandet av Xbox Project Scarlett så hade vi gärna velat se Sony officiellt utannonsera Playstation 5. Om vi har tur så kommer Sony hålla en egen presskonferens senare i år för avslöjandet av Playstation 5, men vi ville ju ha dem på E3. Hoppas de kommer tillbaka nästa år!
 

För mycket trailer, för lite spel

 
 
Vi fick se många bombastiska trailers för kommande spel som fick oss att tappa andan helt och hållet. Tyvärr visades det på tok för mycket förrenderat material för vår smak och för lite gameplay. Spel som "Halo Infinite", "Marvel's Avengers" och "Ghostwire Tokyo" är bara några av dessa spel som vi inte har fått någon riktig klarhet i hur de kommer vara att spela.
 

Remakes, remasters och portningar

 
 
Nog för att "Final Fantasy VII Remake" ser ut att bli ett toppenspel men vi anser att det visades onödigt många remakes, remasters och portningar av äldre spel på en mässa där fokuset är tänkt att ligga på nya, fräscha spel. Till och med ett av de spel jag personligen ser mest fram emot i år, "The Legend of Zelda: Link's Awakening", är en remake på ett 26 år gammalt Gameboy-spel. Det är absolut inget fel eller dåligt med remakes, remasters eller portningar, men om de är höjdpunkterna på E3 så är det något som är fel.
 

Presskonferenserna

 
 
EA, Bethesda och Ubisoft höll inte riktigt måttet när det kom till deras presskonferenser. Spelen som visades var antingen redan avslöjade eller inte särskilt intressanta. Det var flera gånger under dessa konferenser som jag gluttade på klockan, och när det händer är det inte ett bra betyg.
 

De fetaste spelen släpps inte i år

 
 
"Cyberpunk 2077", "Halo Infinite", "Final Fantasy VII Remake", "Animal Crossing: New Horizons", "The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2" och "Marvel's Avengers" har alla en sak gemensamt och det är att inget av dem släpps i år. Nog för att vi kommer kunna spela andra godbitar som "Luigi's Mansion 3", "The Legend of Zelda: Link's Awakening" och "Star Wars Jedi: Fallen Order" i år, men de absolut tyngsta titlarna får vi vänta ett tag på. Tråkigt!
 
Vad tycker du om årets E3? Vilka spel ser du fram emot?
| 13 juni 2019 12:00 |