RYKTE

Skribent

Alexander Dunerfors

16 augusti 2018 | 13:00

Sony klippte sönder "Slender Man" innan biopremiären

Ryktet säger att filmbolaget fick kalla fötter och tog bort de "värsta" bitarna ur rysaren.
"Slender Man", som gick upp på bio i fredags, är inte den fullständiga filmen. Det påstår källor som sajten Bloody Disgusting talat med. Uppmärksam publik har redan noterat att flera skräckscener som syntes i trailern inte var med i filmen.

Ryktet säger att Sony valde att klippa ned filmen bara veckor innan premiär. Fiktiva figuren Slender Man har blivit något kontroversiell sedan tragedin i Wisconsin år 2014 - då två tolvåriga flickor försökte hugga ihjäl en jämnårig kamrat för att blidka Slender Man - och enligt rapporter ville studion tona ned filmen så mycket som möjligt.

Pappan till det unga offret i Wisconsin har gått ut med stark kritik mot rysaren, och kallat idén för "absurd" och "extremt smaklös".

"Slender Man", som filmbolaget Screen Gems såg som en ny lågbudgetsuccé, kan ha sabbats i Sonys händer av rädsla för en backlash. Filmen fick inte tillräckligt med marknadsföring i USA och har hittills bara spelat in 14 miljoner dollar.

Scenerna vi inte fick se ska bland annat ha visat karaktärer som hugger ut sina ögon och skär ut sin tunga efter att ha mött på den övernaturliga skräckfiguren Slender Man.
 
 
Har du hunnit se "Slender Man" på bio?
| 16 augusti 2018 13:00 |