BIOTOPPEN

Skribent

Alexander Kardelo

4 april 2022 | 13:00

Sonic har fått en flygande start - ny 1:a på biotoppen

”Sonic the Hedgehog 2” blev helgens mest sedda film på svenska biodukar. ”Morbius” går in på tredjeplatsen.
En blå igelkott petar ned både Zlatan och Batman - ”Sonic the Hedgehog 2” går in som ny etta på den svenska biotoppen. TV-spelsäventyret med Jim Carrey tillbaka i en härligt skruvad skurkroll blev helgens mest sedda biofilm med 42 919 sålda biobiljetter. 
 
Helgens andra stora premiär, ”Morbius” med Jared Leto som komplex Marvelhjälte, fick också en stark debut med en 3:e plats på biotoppen. Daniel Espinosas actionfilm gick dock ännu bättre i USA där den knep förstaplatsen på Box Office med 39 miljoner dollar i intäkter. Totalt har filmen redan spelat in 84 miljoner dollar världen över. 
 
 
Trots kritikernas sågningar - och det relativt låga IMDb-snittet på 5,1 - lär ”Morbius” kunna generera vinst åt filmbolaget Sony då den kostade ”bara” 75 miljoner att producera, hyfsat billigt för en serietidningsfilm. 
 
Hur gick det då för helgens övriga nya filmer? Animerade ”Hopper och jakten på mörkrets hamster” tog sig in på 6:e plats och den japanska Oscarsvinnaren ”Drive My Car” parkerar sin röda Saab på en 9:e plats. 
 
Värt att notera är också att ”The Batman” har gått och blivit 2022 års mest inkomstbringande film hittills. Med intäkter på 710 miljoner dollar är den långt före nästa Hollywoodfilm på topplistan, ”Uncharted” som hittills spelat in 373 miljoner. Ribban är satt för sommarens blockbusters.
 
  
Den här veckan ser vi fram emot ett återbesök till Hogwarts. Finns det ännu tillräckligt med magi kvar i denna franchise för att få "Fantastiska vidunder: Dumbledores hemligheter" till ny bioetta? Jo, troligen. 
| 4 april 2022 13:00 |