Film

Skribent

Alexander Kardelo

5 april 2024 | 09:30

Familjefilmernas fight! Sonic och Lejonkungen slåss om samma biodatum

En ny "Barbenheimer" på väg?
Häromdagen bekräftade Disney ett nytt premiärdatum för sin kommande storfilm "Mufasa: Lejonkungen". Denna uppföljare/prequel till 2019 års CGI-animerade "Lejonkungen" har siktet inställt på 20 december 2024 - lagom till julhelgen som traditionellt sett är en stark biohelg bland familjer.
 
Kruxet är dock att en annan familjefilm redan har paxat samma datum. "Sonic the Hedgehog 3" är också tänkt att släppas den 20 december. Iallafall i USA, Storbritannien och en del andra länder.
 
Ironiskt nog bygger båda filmerna på välkända, populära karaktärer som hängt med oss sedan 90-talet och fått nytt liv med datoranimation. De riktar sig också mot ungefär samma publik: föräldrarna med nostalgi i blicken och deras barn som redan hunnit fastna för tidigare filmer i samma franchise.
 

Sonic-fans hånar "Mufasa": Ful jävla film

 
Spelsajten Kotaku var först med att notera datumkrocken, och skriver att Sonic-fans redan har förklarat krig mot Mufasa. På X/Twitter har flera valt sida och hejar på den blå igelkotten i kampen mot lejonet. Det här kan bli blodigt, om inte någon studio ger med sig och flyttar på sin film.
 
Eller väntar en ny "Barbenheimer"-effekt, som förra sommaren då "Barbie" och "Oppenheimer" lyfte varandra?
 
 
Vilken film ser du först: "Sonic the Hedgehog 3" eller "Mufasa: Lejonkungen"?
| 5 april 2024 09:30 |