Spel

Skribent

Anders Eklöf

8 juni 2020 | 22:06

Bekräftat: Då visas spel till Playstation 5 upp

Den 11 juni kommer Sony visa upp den kommande konsolen Playstation 5 och spel till den.
(Uppdatering: Playstation 5 skulle från början upp visas den 4 juni, men Sony sköt upp eventet på obestämd framtid på grund av den rådande situationen i USA).
 
Sony har helt klart varit sparsmakade när det gäller att berätta detaljer om Playstation 5 och vilka spel som kommer till konsolen, men nu har de bekräftat att vi kommer få veta mer på torsdagen den 11 juni klockan 22:00
 
 
I ett blogginlägg av Playstation skriver Sony-chefen Jim Ryan att spel kommer visas under presentationen och att den kommer att pågå i över en timme. 
 
"Jag är spänd över att vi snart kan ge er en första titt på de spel ni kommer spela när Playstation 5 släpps till vintern. Spelen representerar de bästa i branschen av innovativa studior från hela världen. Både större, mindre, nya och mer etablerade studior har jobbat hårt med att utveckla de spel som kan visa upp potentialen i hårdvaran", säger han. 
 
Tidigare i april visades den nya handkontrollen till Playstation 5, kallad DualSense. Förhoppningsvis får vi även se hur själva konsolen ser ut och vilka funktioner den har. 
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
  
I dagsläget känner vi inte till särskilt mycket om vilka exklusiva titlar som kommer till konsolen eller vilka som är tillgängliga vid release, men vi vet att spel som "Assassins Creed Valhalla", "The Lord of the Rings: Gollum" och "Quantum Error" är på gång. 
 
Det vi vet om konsolen är bland annat att den kommer vara bakåtkompatibel med spel till Playstation 4, att den har en hårddisk som ska ge väldigt snabba laddningstider, att grafik med 8K-upplösning stöds och att skivorna är på 100 GB (till skillnad från 50 GB på Playstation 4). 
 
Hur exakt snygg grafik konsolen kommer att kunna måla upp vet vi inte, men för ungefär en månad sedan visade studion Epic Games upp sin nya grafikmotor Unreal Engine 5 (som även är tillgänglig på Xbox Series X och PC), som ser väldigt imponerande ut. 
 
 
Förhoppningsvis får vi veta både pris och ett släppdatum. I en rapport på sajten Bloomberg från april säger de att Playstation 5 fortfarande kommer att släppas mot slutet av året trots de rådande omständigheterna, men att Sony förväntas att producera färre enheter än vid släppet av Playstation 4. 
 
Den 11 juni klockan 22:00 kommer vi alltså få veta mer om nästa generationen och Playstation 5. 
 
Vilka spel hoppas du kommer visas till Playstation 5? 
| 8 juni 2020 22:06 |