Serie

Skribent

Thomas Linnaeus

12 januari 2023 | 23:00

Snart påbörjas produktionen av “Alien”-serien

Redan i år kommer “Fargo”-skaparen att ge sig på “Alien”-universumet i form av en prequelserie på kanalen FX.
Vi har tidigare rapporterat om att “Alien”-filmerna kommer att få en fortsättning i form av en TV-serie från “Fargo”-skaparen Noah Hawley, och nu rapporterar Deadline att produktionen kommer att påbörjas redan i år.
 
Precis som “Fargo”, som strax är inne på sin femte säsong, kommer “Alien”-serien att visas på kanalen FX och i Sverige brukar det betyda att produktionen hamnar på Disney+. Chefen för kanalen, John Landgraf, uttalade sig nyligen om den kommande serien:
 
- Noah arbetar just nu med produktionen av “Fargo”:s femte säsong, men han arbetar aktivt med förproduktion av “Alien”, där han har skrivit manus. Jag tror att han träffar sin produktionsdesigner i Austin i helgen, och projektet påbörjas efter att han slutfört den femte säsongen av “Fargo”.
 
Serien kommer att fungera som en prequel till “Alien”-filmerna, och kommer att ta en annorlunda vinkel än vad vi sett tidigare. Landgraf utvecklar:
 
- Det utspelar sig på vår planet. Precis i slutet av det här århundradet som vi är inne på om ungefär 70 år. Ripley kommer inte att vara en del av det eller någon av de andra karaktärerna i “Alien” förutom själva utomjordingen.
 
I “Alien”-serien kommer bland annat skådespelarna Juno Temple, Jon Hamm, Joe Keery, och Lamorne Morris att medverka. Premiär är i nuläget okänt.
 
Ser du fram emot att återse xenomorpharna ännu en gång?
| 12 januari 2023 23:00 |