Spel

Skribent

Anders Eklöf

9 juni 2022 | 16:28

Snart kan du spela Xbox på din tv utan en Xbox

Känner du inte för att köpa en konsol eller kraftfull tv? Snart kan du streama Xbox-spel med Samsung.
Har du ingen Xbox eller tillräckligt stark tv och är sugen på att spela "Halo"-serien eller andra exklusiva spel? Det har sedan tidigare gått att spela Xbox-spel via Game Pass på mobiler och läsplattor, men snart lanserar Microsoft en annan lösning.
 
Om ett par veckor får smarta tv-apparater från Samsung stöd för Xbox, vilket innebär att du kan streama Xbox-spel med ett Game Pass Ultimate-abonnemang utan en konsol. Det är bara att installera appen, koppla in en valfri trådlös handkontroll (Xbox, Playstation 5 eller något annat) och välja mellan drygt 100 titlar.
 
 
För att kunna spela Xbox på din Samsung-tv behöver det vara en modell från 2022. Tjänsten lanseras den 30 juni i bland annat Sverige, så har du nyligen köpt en ny tv är det bara att testa. Det är lite synd att det bara gäller Samsung och så pass nya tv-apparater, men det är ett kul alternativ för den som har möjligheten.
 
I Game Pass Ultimate ingår spel som "Forza Horizon 5", "Halo Infinite", "Minecraft" och mängder av spel från Bethesda (som "The Elder Scrolls V: Skyrim") och olika indieutvecklare.
 
På söndagen den 12 juni klockan 19.00 kör Microsoft sin presentation Xbox + Bethesda Games Showcase, där de kommer visa mängder av nya och spännande titlar till sina konsoler.
 
Har du testat att streama spel? Spelar du helst på konsoll, PC eller över molnet?
| 9 juni 2022 16:28 |