Skribent

Alexander Dunerfors

13 januari 2013 | 15:15

Snabbguide till nattens Golden Globe-gala

Tina Fey och Amy Poehler är värdar när film- och TV-världens finaste belönas för 70:e gången. Vi vet hur du kan streama den.

Vad? Årlig prisgala organiserad av Hollywood Foreign Press Association. 86 internationella jornalister bosatta i Hollywood bestämmer vilka som ska få priserna. Golden Globes kombinerar film- och TV-priser, och är den mest prestigefyllda utmärkelsen efter Oscars och Emmys.

När? Galan sänds inatt från kl. 02 av amerikanska NBC.

Vilka är nominerade? Glad att du frågar. Steven Spielbergs "Lincoln" är en klar vinnarkandidat med 7 nomineringar, men vi ska heller inte utesluta "Argo" eller "Django Unchained" som har 5 nomineringar var. "Les Misérables", "Zero Dark Thirty" och "Du gör mig galen!" har 4 chanser var. Se hela listan på filmnomineringarna här...

Vem presenterar? Humorduon Tina Fey och Amy Poehler ska se till att underhålla Hollywoodeliten och världens publik, och tar över pinnen efter Ricky Gervais.

- Vi har varit på några såna galor nu, och vi har haft rätt kul. Golden Globes kan vara tillräckligt skruvat och knäppt, så det passar oss utmärkt, säger Amy Poehler till THR.

Var ser jag den? I år sänds tyvärr inte Golden Globes av någon svensk TV-kanal. Här hittar du en sida som, åtminstone i fjol, hade tips på flera streaming-länkar. Vi håller tummarna för att de funkar också ikväll!

| 13 januari 2013 15:15 |