Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

13 oktober 2018 | 09:15

Slutkämpat: Marvelserien "Iron Fist" läggs oväntat ned hos Netflix

Men vem är det egentligen som ligger bakom beslutet - har Disney möjligtvis planer på att återuppliva karaktären på sin egen streamingtjänst?
I ett gemensamt uttalande till Deadline, har Marvel och Netflix under natten bekräftat att det är slutkämpat för "Iron Fist" hos Netflix.
 
- Marvels "Iron Fist" kommer inte att komma tillbaka för en tredje säsong hos Netflix. Alla hos Marvel Televison och Netflix är stolta över serien och tacksamma för allt hårt arbete från vår fantastiska cast, crew och showrunners. Vi är tacksamma för alla fans som har sett de två säsongerna, och för partnerskapet vi har delat kring den här serien. Även om serien hos Netflix nu är slut, kommer "the immortal Iron Fist" att leva vidare.
 
Den första säsongen av "Iron Fist" möttes av ett väldigt svagt mottagande, men efter att showrunnern byttes ut lyckades den andra säsongen övertyga både tittare och tv-kritiker om att det fanns något av värde att finna i serien. Med tanke på det väldigt intressanta sättet som den andra säsongen avslutades på, verkade en tredje säsong så gott som garanterad.
 
Misty Knight (från "Luke Cage") och Colleen Wing i andra säsongen av "Iron Fist". 
 
Enligt Deadline ska Marvel Television ha velat fortsätta med en ytterligare säsong hos Netflix, medan dess ägare (Disney) ville annat. Disney släpper själva en egen streamingtjänst, Disney Play, under 2019 - och nu spekuleras det om huruvida serien kan komma att återuppstå där framöver.
 
Särskilt med tanke på den sista meningen i det gemensamma uttalandet: "Även om serien hos Netflix nu är slut, kommer "the immortal Iron Fist" att leva vidare". Om jag själv fick spekulera, skulle faktumet att nyckelkaraktärer ur både "Iron Fist" och "Luke Cage" har dykt upp i varandras serier tidigare också kunna innebära att de båda serierna slås samman i kommande säsonger.
 
Danny Rand och Luke Cage i andra säsongen av "Luke Cage".
 
"Luke Cage" har inte fått en officiell beställning för en tredje säsong ännu, men har med tanke på sina avsevärt större framgångar hos Netflix troligtvis inget att oroa sig för. Jag skulle personligen gärna se att Danny Rand och Colleen Wing fick göra "Luke Cage" sällskap i fortsättningen.
 
Näst på tur hos Marvel/Netflix står däremot "Daredevil", vars efterlängtade premiär nästa vecka (19 oktober) kommer att återintroducera Wilson Fisk/Kingpin (Vincent D'Onofrio) som seriens stora skurk. Efter att ha fått förhandstitta på halva säsongen är det en av mina Marvel-favoriter hos Netflix hittills.
 
Vad tycker du om beslutet att lägga ned "Iron Fist" - och tror du att karaktären kan få nytt liv i någon annan form? Kommentera gärna nedan!
| 13 oktober 2018 09:15 |