Serie

Skribent

Jonna Vanhatalo

14 mars 2024 | 16:30

Slutet av "Young Royals" gör fansen arga och livrädda

Starka reaktioner efter att fans har sett det näst sista avsnittet av "Young Royals": ”Neeeeej, det skulle inte bli så här!”
Tredje och sista säsongens fem första avsnitt är ute på Netflix, men vi får snällt vänta i ytterligare några dagar på det absolut sista. Inför finalen på måndag pratar jag med några hardcore-fans till serien om känslan just och alla utbrister de unisont: ”Det här är så jävla jobbigt!”
 
Vad är det som är jobbigt?
 
”Att vänta! Att behöva vara rädd för vad som ska hända”, säger Mimmi.
 
Mimmi, Alma och Amelie är 13 år, och har väntat länge nog tycker de. Nu är de sjukt oroliga efter cliffhangern som presenterades i slutet av avsnitt fem.
 
”Usch jag kommer bli så sur och gråta sönder. Asså på riktigt, det kommer kännas så dåligt. Serien betyder så mycket för mig och många andra och om det slutar dåligt kommer det kännas som att allt hittills varit onödigt” säger Amelie.
 
Alma håller med: ”Ja det skulle vara fett sorgligt om det slutar illa, jag kommer aldrig kunna komma över det”.
 
Hur reagerade ni på slutet av avsnitt fem?
 
”Jag tyckte det kom plötsligt! Och det var sorgligt och taskigt av Simon att göra slut på Willes födelsedag!” Säger Alma och Amelie håller med:
 
”Ja! Jag är fett rädd nu att det faktiskt ska ta slut.”
 
Vad tror ni händer i sista avsnittet?
 
”Vi har ju sett klipp i trailern som inte varit med än. Och det finns en scen där vid sjön, där jag faktiskt tror jag de kommer göra slut på riktigt, och sen inte bli ihop mer.” Säger Alma försiktigt, eftersom hon vet att Amelie och Mimmi enligt egen utsago är die-hard anhängare av ett Wilmon endgame, och vägrar acceptera annat än just ett Wilmon endgame. (Vilket alltså betyder att Wille och Simon får varandra till sist, reds. anm. till alla dinosaurier där ute, undertecknad inkluderad.)
 
”Nej!” utbrister Amelie. ”Jag tror att de kanske gör slut vid sjön, eftersom de ser ut att gråta, men sen måste de bli ihop igen! På nåt sätt.” 
 
”Jag håller med”, säger Mimmi. ”De måste bli ihop till sist! Jag vill också att vi får se mer av August och Sara och deras relation. De kan väl också få varandra!?”.
 
”Ja asså man vill inte riktigt tycka att de är gulliga men de är ju det. Och jag gillar typ August denna säsong”, säger Amelie. 
 
 
 
Vad skulle vara ett bra slut? 
 
”Att Wille och Simon får vara tillsammans. De har byggt upp tre säsonger och jag tycker det bara är rättvist att de får bli och vara ihop. Annars blir jag skitarg på Netflix och alla som gjort serien!” Säger Amelie, något som alla tjejer nickande håller med om. 
 
Vad har varit det bästa i säsong 3? 
 
”Omg! Hur glada de var i början när de fick vara öppna med relationen” säger Amelie.
 
”Ja och jag tyckte det var jättegulligt hur Simon ritade ett hjärta på Willes hand”, fnittrar Mimmi: ”Och sen gillade jag när Wille skäller ut sina föräldrar, det var väldigt hårda ord, men fan bra att han sa det! Han sa ju bara sanningen. Jag älskar när alla paket bara flög haha.”
 
Dum fråga kanske, men när kommer ni se finalavsnittet?
 
”Haha, väldigt dum fråga! Så fort det släpps såklart!” skrattar tjejerna och korsar fingrarna hoppfullt.
 
Seriens sista avsnitt släpps på Netflix 18 mars.
| 14 mars 2024 16:30 |