Serie

Skribent

Oskar Möller

22 juni 2023 | 09:30

Tonåringar tampas med maffiga monster och en krallig Kong

Netflix släpper sin senaste satsning på animerat lagom till Midsommarhelgen - dags att ta och bunkra upp med snacks för alla King Kongfans!
Lagom inför Midsommarhelgen släpper Netflix en ny animerad serie som kan passa hela familjen... skulle man ju kunna tro av namnet. Men nej - "Skull Island" har fått tonårsrating. Netflix verkar vilja fokusera på en tonårspublik som förmodligen bäst kan uppskatta mixen av gevär, häftiga monsters och diskutabla onliners. 
 
Men alltså... det här är inte gevärsmässan vi skulle till! Jag sa ju att vi skulle svänga vänster!
 
Japp ni gissade rätt - givetvis är serien en spin-off från storfilem "Kong: Skull Island" från 2017 som hade allas vår Loki, Tom Hiddleston i huvudrollen. Så huvudpersonernas mål är att gitta från den förbaskade monsterön de hamnat på efter att deras skepp förlist. De verkar för övrigt alla vara tonåringar - hej målgrupp!
 
Första intryck:
 
Det går snabbt. Den moderna animationens galna tempo har säkert skruvats upp i trailern, men jävlar alltså!
 
Animationen är faktiskt riktigt snygg med tjusiga (och givetvis klassiskt enorma) monster. Det är lite modern actionfilm möter Pokemon på steroider fast med ett släng av tonårskomedi.  Nu är jag långtifrån en expert på modern animerad film men det verkar påkostat med snygga vinklar och effekter.
 
Någon har visst tränat på sina biceps till badsäsongen 2023
 
En vild gissning är att "Skull Island" inte kommer vinna några priser för sin story - men i ärlighetens namn, det är inte därför vi är här, eller hur? Apan är målet och Kong ser ju grym ut!
 
Om det pajjiga inte tar över kommer "Skull Island" leverera snygg animation och coola monsterkamper.
 
 
Premiär idag på Netflix alltså med alla åtta avsnitt. Kika, annars lär Kong bli mäkta sur!
 
Tänker ni bänka er framför "Skull Island" i helgen?
| 22 juni 2023 09:30 |