Spel

Skribent

MovieZine

13 juni 2022 | 16:53

Skräckspelet "The Quarry" har 186 olika slut

I skräckspelet av Supermassive Games kan dina karaktärer dö på en rad olika sätt.
I fredags släpptes spelet "The Quarry", som är utvecklat av Supermassive Games som tidigare gett oss spel som "Until Dawn" och antologiserien "The Dark Pictures.
 
I spelet kontrollerar du nio tonåringar som hamnar i trubbel på ett sommarläger, där du avgör vilka som ska överleva natten. När både lokalbefolkningen och övernaturliga varelser hotar tonåringarna kan du bjuda in upp till sju vänner som tittar på när du spelar och röstar på vilka val som ska göras.
 
I rollistan finns skådespelare som David Arquette ("Scream"), Ariel Winter ("Modern Family"), Justice Smith ("Jurassic World: Fallen Kingdom") och Lance Henriksen ("Aliens") i ett filmiskt, blodigt och skrämmande skräckäventyr som passar väl till sommarkvällarna.
 
 
 
 
I en intervju med sajten IGN berättar regissören Will Byles på Supermassive Games att spelet har 186 unika slut, beroende på vilka val du gör under äventyrets gång.
 
- Vi skrev det som ett filmmanus. Skådespelare är vana vid manus på 100-sidor. Manuset för spelet är på över 1000 sidor, vilket ibland gjorde skådespelarna oroliga, säger han.
 
Studion spelade in cirka 50 sidor per dag, vilket är ovanligt mycket. En hel del scener spelas om på nytt med olika reaktioner på de olika valen och vad som inträffar, så det lär ha varit ganska komplicera få ihop. De olika förgreningarna kan ha både små och stora konsekvenser, som att påverka hela handlingen till karaktärernas relationer.
 
- Vi gillade verkligen idén att ge spelaren ett sammanhang, så att du kan ha exakt samma konversation, men vet att den personen precis har dödat någon vilket gör att allt förändras, fortsätter han.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
För den som tycker att det låter överväldigande, går det även att titta på "The Quarry" som en film i Movie Mode. Här kan du helt enkelt slå dig ner i soffan och uppleva hela spelet utan att interagera.
 
"The Quarry" är tillgängligt på Playstation 5, Playstation 4, Xbox Series X/S, Xbox One och PC.
 
Har du spelat "The Quarry"? Vad tycker du om det och Supermassive Games tidigare spel?
| 13 juni 2022 16:53 |