Film

Skribent

Alexander Dunerfors

9 februari 2016 | 08:30

Skräckleken fortsätter i ”Saw: Legacy”

Lionsgate har beställt en åttonde film i serien.
Jigsaw må vara död sen länge, men det hindrar inte Hollywood från att fortsätta producera nya uppföljare i skräckserien.

Film nummer sju, ”Saw: The Final Chapter”, lovade visserligen ett slags avslut. Sedan dess har det med jämna mellanrum ryktats om en nystart. Nu har Lionsgate beställt manus till en åttonde film.

Bloody Disgusting meddelar att manusförfattarna är Josh Stolberg och Pete Goldfinger, tidigare ansvariga för ”Piranha 3D” och ”Piranha 3DD”. Hur deras ”Saw”-reboot ska spinna vidare på historien är inte känt. Om arbetstiteln "Saw: Legacy" är en ledtråd, lär det handla om någon som fortsätter hans bestialiska arbete med att sätta syndare i avancerade dödsfällor.

James Wan och Leigh Whannell, duon som tog skräckvärlden med storm med sin innovativa och skämmande första ”Saw”-film, står med som producenter. Även om det i sig inte garanterar kvalitet: herrarna har även ”producerat” del 2 till 7.

I MovieZines intervju med Leigh Whannell våren 2015 lät han inte helnöjd med filmerna i serien:

- Efter några "Saw"-uppföljare tror jag att de ibland kan tappa det där som gjorde originalfilmen så bra, för att istället öka på de galna och bisarra aspekterna.

Men pengar har rullat in som de ska. På en total budget av 64 miljoner dollar har de sju "Saw"-filmerna tjänat in över 870 miljoner åt Lionsgate.

Vill ni se fler filmer i serien? Kommentera nedan.
| 9 februari 2016 08:30 |