Film

Skribent

Alexander Dunerfors

9 juni 2016 | 10:00

Skräckhuset i Amityville är till salu

Fem sovrum. Fyra badrum. Stort garage. Otäcka röster i väggarna. Familjer flyttar in på egen risk.
Skulle du kunna tänka dig att bo i ”Huset som Gud glömde”? Kåken som överlevt både massmord och - som det påstås - övernaturliga händelser ligger än en gång ute på marknaden.

Här mördade Ronald DeFeo sina föräldrar och sina fyra syskon år 1974. Han påstod att det var ”rösterna i huset” som drev honom till vansinnesdådet. Familjen som flyttade in därefter stördes av oförklarliga fenomen, som plötsliga ljud, dofter och kyla. Deras berättelse blev till bok - ”The Amityville Horrors” år 1977 - som senare har filmats flera gånger.


Polisen anländer till mordplatsen år 1974.

Huset nämns bland annat i bioaktuella "The Conjuring 2", då paret Ed och Lorraine Warren var där för att undersöka eventuella spökerier.

Men mäklaren säger till Daily News att allt var en bluff, och att den enda skräckhistoria som huset bär på är de brutala morden… något som husannonsen lyckas undvika att nämna.

Lugnt och fridfullt, eller?

Huset på 108 Ocean Avenue i Amityville, New York, har ett utropspris på 6 900 000 kronor. Det bytte ägare senast 1997 och 2010. Varför nuvarande ägare väljer att flytta framgår tyvärr inte.

Om skräckfilmshus lockar dig så sägs det att Elm Street har riktiga kap.
| 9 juni 2016 10:00 |