Film

Skribent

Alexander Dunerfors

30 oktober 2015 | 21:00

Folk är rädda för att bo på Elm Street

Freddy Krueger tvingar husägare att skära ner priserna.
Att bo på Elm Street borde vara drömläget för en skräckfilmsfantast. Men de flesta normala människor verkar, av någon anledning, undvika adressen. En ny studie visar att hus som delar gatunamn med rysaren ”Terror på Elm Street” är värda ibland bara hälften så mycket som närliggande.

Brittiska Mirror har bland annat tittat på hus på Elm Street i Manchester, som värderas till 65.000 pund, jämfört med 150.000 någon gata bort.

I Buckingham hittade man hem värda 191.000 pund medan grannskapet i övrigt snittade på 360.000 pund.

Det är inte känt om någon fått påhälsning av Wes Cravens ikoniska monster Freddy Krueger om natten, men för husägare som försöker sälja kan det bli en mardröm. I snitt värderas Elm Street-boendes hus 39 procent lägre än grannarnas, enligt studien från HouseSimple.com:

- Det låter som en skräckuppföljare men Elm Street-förbannelsen är den grymma verkligheten för hundratals husägare. Läskigt nog är huspriset på alla dessa gator betydligt lägre än snittet.

Hur har vi det med boende på Almvägen runt om i landet? Har rädslan för Freddy Krueger hittat ända hit? Vore intressant att undersöka.
| 30 oktober 2015 21:00 |