Film

Skribent

Andreas Samuelson

26 april 2024 | 20:15

Skräckfranchisen som vägrar dö - det blir ännu en ”Evil Dead”-film!

Nej, det är inte en gammal nyhet. Några månader efter avslöjandet om en ”Evil Dead”-spinoff så ser det nu ut att bli ännu en ny film i franchisen.
Sedan Sam Raimis debut och genombrott ”Evil Dead” (1981) har lågbudgetskräckisen utvecklats till en populär franchise med flera uppföljare, en remake 2013 och TV-serien ”Ash vs. the Evil Dead”. I fjol blev fristående uppföljaren ”Evil Dead Rise” filmseriens mest framgångsrika film så att det blir mer film är ingen överraskning.
 
Att man däremot ska göra två nya, helt olika ”Evil Dead”-filmer är lite mer oväntat om än goda nyheter för fans av filmerna och genren. Nyligen skrev vi om att Sébastien Vaniček, som långfilmsdebuterade med spindelrysaren ”Vermin”, fått i uppdrag att göra en spinoff.
 
Nu har en annan nykläckt filmskapare, Francis Galluppi, anlitats för att skriva och regissera en annan "Evil Dead"-film, även denna för Raimi och Robert Taperts produktionsbolag Ghost House Pictures. Galluppi ska ha kommit med sin originalstory till Raimi och Tapert som gett grönt ljus, skriver Deadline.
 
- Francis Galluppi är en historieberättare som vet när vi bör vänta i intensiv spänning och när vi ska chockas av explosivt våld. Han är en regissör som visat ovanlig kontroll i sin långfilmsdebut, säger Raimi i ett uttalande.
 
Den nämnda debuten är hyllade thrillern ”The Last Stop In Yuma County” som har 100% kritikerbetyg på Rotten Tomatoes sedan dess premiär på Fantastic Fest i Texas förra året.
 
Se trailern till "The Last Stop In Yuma County" nedan:
 
 
Återstår att se vad dessa nya, färska filmskapare kan bidra med till franchisen och hur de är kopplade till tidigare filmer. Men med tanke på att Raimi själv var ung collegestudent när han gjorde originalet så litar vi på hans förmåga att hitta ny talang för att göra ”Evil Dead” rättvisa.
 
Ser du fram emot nya ”Evil Dead”-filmer?
| 26 april 2024 20:15 |