Film

Skribent

Andreas Samuelson

5 februari 2024 | 22:00

Fransk regissör till spindelskräckis gör ”Evil Dead”-spinoff

Sébastien Vaniček gör succé med sin långfilmsdebut, spindelrysaren ”Vermin”, och är nu klar för att skriva och regissera en ny film baserad på ”Evil Dead”-franchisen.
Segertåget för filmerna om Necronomicon och de våldsamma demonerna den framkallar fortsätter. Efter att fjolårets fristående uppföljare ”Evil Dead Rise” blev filmseriens mest framgångsrika film med intäkter på 147 miljoner dollar (på en 15-19 miljoners budget) så är det nu dags för ännu en spinoff.
 
Originalfilmernas regissör Sam Raimi ska återigen agera exekutiv producent via sitt produktionsbolag Ghost House Pictures. I registolen denna gång återfinner vi franska Sébastien Vaniček, som även ska vara med och skriva manus till filmen vars handling ännu är hemlig, skriver Deadline.
 
Vaniček har nyligen slagit igenom med ”Vermin”, en skräckfilm om exotisks spindlar som växer och sprider sig i ett höghus i ett fattigt, franskt kvarter. Filmen hade premiär på Venedigs filmfestival och har vunnit priser på skräckfilmsfestivaler som Fantastic Fest och Sitges Film Festival.
 
”Evil Dead”-franchisen inleddes såklart med Raimis kultfilm från 1981, som följdes av två uppföljare 1987 och 1992, en remake 2013, TV-serien ”Ash vs. Evil Dead” samt fjolårets femte film.
 
Blir spännande att se vad Vaniček kan göra med konceptet men inte minst vad hans omtalade debut har att erbjuda.
 
”Vermin” hade svensk biopremiär på Göteborgs filmfestival men går upp på vanlig bio 8 mars.
 
Se trailern här:

| 5 februari 2024 22:00 |