Film

Skribent

MovieZine

11 mars 2019 | 09:00

Skräckfilmen ”Us” hyllas som ett mästerverk

Jordan Peele får fantastiska betyg för sin andra långfilm efter ”Get Out”.
Det verkar som att skräckälskare har något alldeles speciellt att se fram emot i vår. Om mindre än två veckor släpps Jordan Peeles ”Us” på svenska biodukar, och filmen får inget annat än ren kärlek från amerikanska recensenter.

Av 39 recensioner hittills är alla positiva, vilket ger filmen betyget 100% ”Fresh” på Rotten Tomatoes. Många väljer att hylla regissören, som gjorde en fantastisk filmdebut 2017 med smarta och provokativa thrillern ”Get Out”.

”Peele cementerar sin plats som en av vår tids bästa skräckregissörer. Han vet att äkta skräck kommer från vad människor är kapabla att göra mot varandra”, skriver The Wrap.

”Det är ett skräck-mästerverk från den briljanta Jordan Peele, en filmskapare som kommer gå till filmhistorien som en av de främsta i sin genre”, tycker The Curvy Film Critic.

”I scen efter scen skapar han en obekväm stämning, en kuslighet i vardagen, och sedan vrider han till det med riktigt störande bilder”, berättar Flavorwire.
 
"Där "Get Out" var en socialt medveten thriller, är "Us" mer skräckinriktad (...) Vad filmerna har gemensamt är att det är svårt att sätta dem i en enda genre. Det är en väldigt, väldigt märklig film", skriver IGN.
 
 
”Us” följer en amerikansk familj som upptäcker att de blir förföljda av fyra skrämmande personer, som verkar vara deras egna dubbelgångare. Hur de tar sig ur den udda knipan får vi se på bio från 22 mars.
| 11 mars 2019 09:00 |