Film

Skribent

Jonna Vanhatalo

1 juli 2018 | 12:00

MovieZine besökte inspelningen av skräckfilmen "The Nun"

Vår reporter Jonna Vanhatalo spenderade några varma sommardagar i Rumänien i demon-nunnans sällskap.
Innan ”The Conjuring 2” fanns det en nunna.

”The Nun” är den senaste karaktären att få liv i Conjuring-serien. Redan i ”Conjuring 2” fick vi bekanta oss med den inte helt vänliga själen Valak som tagit en nunna i besittning, som i sin tur gravt demoniserade en flicka och hennes familj i Londons förorter på 80-talet. I ”The Nun” får vi åter träffa ondskan och se hur det hela en gång började.

Oscarsnominerade Demián Bichir spelar Fader Burke och Taissa Farmiga nunnan Syster Irene som tillsammans ska försöka finna svaren till en ung nunnas mystiska död. Och de är inte helt beredda på vad de får reda på.
 
Large ac8d7316dc4f752d31eaac59c4113d8b nun3
 
Förra sommaren spelades filmen in i Rumänien där majoriteten av handlingen utspelas. Jag fick en unik chans att vara med på slutet av de ytterst hemliga inspelningarna, se de makalöst vackra kulisserna och prata med personerna iblandade i produktionen. Utan att säga för mycket kan jag säga att det jag såg kittlar mina förväntningar ordentligt.

Den otroligt karismatiske skräckfilmsfantasten och regissören Corin Hardy, som i och med ”The Nun” gör sin andra långfilm, berättar att detta kommer bli en sorts ryslig äventyrsskräckis med Indiana Jones-vibbar:

- Jag vill göra så mycket som möjligt på riktigt och valde tillsammans med scenografen och produktionsdesignern Jennifer (Spence) att bygga upp miljöerna och kulisserna istället för att ta hjälp av CGI. Framförallt för att det är så jag själv vill både se och göra film, men också för att kunna skapa en äkta känsla hos skådisarna som då har något verkligt att regera på och kring.
 
 
Äkta känsla får han definitivt och både Taissa Farmiga och Demián Bichir berättar hur de har haft svårt att sova under inspelningarna och egentligen inte ser fram emot att se filmen väl färdig, då de inte gillar tanken att bli skrämda. Ändå är de såklart mycket stolta över att vara en del av denna väldigt proffsiga produktion under ledning av en sann mästare som Corin Hardy redan nu måste få betraktas som, enligt Bichir.
 
Taissa, som är syster till Vera Farmiga, som spelar Lorraine Warren i ”Conjuring”-filmerna (deras båda karaktärer har dock inget med varandra att göra) berättar att Vera av egen erfarenhet rådde henne att verkligen lämna jobbet på jobbet och fokusera endast på glada ting väl hemma eller i efter en lång dag.

- Men hur lätt är det efter att man mest fått stirra in i det där hemska ansiktet (syftar på demon-nunnans, spelad återigen av Bonnie Aarons) om och om igen under en hel dag?, skrattar hon och tillägger att det ska bli väldigt skönt att inspelningarna äntligen snart är över.
 
 
”The Nun” får biopremiär den 7 september. Ett längre reportage och intervjuer publiceras närmare premiären.
| 1 juli 2018 12:00 |