Serie

Skribent

Anders Eklöf

21 september 2021 | 10:00

Skjutglad apa och spöke samarbetar i Marvel-serien "Hit Monkey"

En apa med kostym och skjutvapen samarbetar med ett spöke av en amerikansk lönnmördare i den animerade "Hit Monkey".
Det går knappt en minut innan ett nytt Marvel-projekt utannonseras – och de blir allt konstigare och konstigare. Det senaste är den animerade tv-serien "Hit Monkey"
 
Serien handlar om den japanska snöapan Monkey (röst av Fred Tatasciore) som går samman med ett spöke av en amerikansk lönnmördare kallad Bryce (röst av Jason Sudeikis), för att kämpa mot den japanska maffian. 
 
 
Andra skådespelare som är med är George Takei, Ally Maki, Nobi Nakanishi och Olivia Munn. Takei spelar en politiker, Munn hans syskonbarn som är den kommande premiärministern i Japan, Maki en polis som vill städa upp Tokyo och Nakanishi dess partner som är den enda som tror att Hit Monkey är på den goda sidan. 
 
"Hit Monkey" är skapad av Will Speck och Josh Gordon, som tidigare regisserat filmer som "Blades of Glory" och "Office Christmas Party".
 
 
Serien har premiär på streamingtjänsten Hulu den 17 november i USA och har 10 episoder som publiceras direkt. Vart den kommer gå att se i Sverige, är i nuläget oklart.
 
"Hit Monkey" är den fjärde Marvel-serien som Hulu producerar efter "Runaways", "Helstrom" och "MODOK". Precis som deras tidigare serier, tillhör inte den här Marvel Cinematic Universe. 
 
Serietidningen den är baserad på skapades av Daniel Way och Dalibor Talajić, som hade premiär 2010.
 
Vad tror du om den här udda Marvel-serien? 
| 21 september 2021 10:00 |