Film

Skribent

Alexander Kardelo

7 augusti 2022 | 08:30

Skarp kritik när James Franco ska spela Fidel Castro

Skådespelaren John Leguizamo är rasande: ”Hur är detta möjligt i Hollywood?”
Frågan om vilka skådespelare som får spela vilka karaktärer och ursprung fortsätter att vara en känslig sådan i Hollywood. Tidigare i veckan blev det känt att en film om den kubanske revolutionären och diktatorn Fidel Castro är på gång. I huvudrollen: James Franco, inte en kubansk skådis.
 
 
Detta har fått speciellt John Leguizamo att reagera. Skådespelaren rasar på Instagram över castingen: ”Hur kan detta fortfarande pågå? Hur kan Hollywood exkludera oss och stjäla våra berättelser? Ingen mer appropriering! Bojkotta! Så f***d up”, skriver han.
 
Leguizamo tillägger att han inte har några problem med James Franco, men ”han är inte latino”.
 
 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av John Leguizamo (@johnleguizamo)

 
Filmens producent John Martinez O’Felan håller dock inte med om kritiken, och påpekar att James Franco har latinskt och portugisiskt ursprung:
 
- Hans udda kommentarer är en blind attack som missar fakta och saknar substans.
 
 
Deadline skriver att filmen ”Alina of Cuba” ska påbörja inspelningen om bara en vecka. Handlingen följer Castros utomäktenskapliga dotter Alina (spelad av Ana Villafañe) som kritiserade hans regim och flydde till Spanien under 90-talet.
 
Den verkliga Alina Fernández är nöjd med att James Franco ska spela hennes far. Hon säger att "förutom den uppenbara likheten är han både begåvad och karismatisk".
| 7 augusti 2022 08:30 |