Serie

Skribent

Alexander Kardelo

7 oktober 2023 | 18:30

Skaparen bakom "Ahsoka" sörjer Star Wars-kollegans död

Emmynominerade kostymören Shawna Trpcic som arbetat med flera Star Wars-serier har dött, bara 56 år gammal.
Star Wars-familjen sörjer idag kostymören Shawna Trpcics död. Hon har arbetat på tv-serier som "The Mandalorian", "The Book of Boba Fett" och senast "Ahsoka", vilka har gett henne flera Emmynomineringar. Bara 56 år gammal drabbades hon av en plötslig sjukdom, skriver The Wrap.
 
På Lucasfilms officiella sajt StarWars.com har "Ahsoka"-showrunnern Dave Filoni delat med sig av fina ord om kollegan:
 
- Shawna hade en stor kärlek och uppskattning för "Star Wars". Man kan se det i varje plagg hon skapade. Hon älskade att få vara en del av de här historierna samt att prata med fans och vara en del av den gemenskapen. Det känns som att hon alltid har varit en del av "Star Wars" (...) Jag älskade vårt samarbete och kommer att sakna henne.
 
- Hennes kreativitet gav liv åt denna värld. Hon är djupt saknad, tillägger Jon Favreau,
 
Shawna Trpcic påbörjade sin karriär i filmvärlden redan 1990. Hon har bland annat skapat kostymer för tv-serier som "Mighty Morphin Power Rangers", "Firefly" och "Dollhouse" samt filmer som "The Cabin in the Woods" innan hon klev in i Star Wars universum.
 
Hon arbetade också med svenskproducerade Viaplay-serien "Swedish Dicks", med Johan Glans, Peter Stormare och Keanu Reeves i rollistan. Serien sändes mellan åren 2016-2018.
 
| 7 oktober 2023 18:30 |