Film

Skribent

Alexander Kardelo

1 oktober 2015 | 09:00

HBO-statister skrev på sexkontrakt

Nakenscener i "Westworld" rör upp känslor: "Folk kände sig obekväma".
HBO:s nya serie ”Westworld” skapar rubriker efter ett minst sagt ovanligt sexkontrakt har spridits i media. Ett okänt antal statister har fått skriva på för vågade nakenscener i den kommande sci-fi-serien. 

Deadline har detaljerna om vad statister kan få räkna med:

- visa sig fullt nakna
- bära en ”könshårsperuk”
- vidröring könsorgan mot könsorgan
- få sitt könsorgan målat
- simulera oralsex 
- posera på alla fyra medan andra rider på ens rygg
- rida på någon annans rygg medan båda är fullt nakna

Det här börjar låta som intressant tv.

Statisterna ska ha erbjudits 600 dollar för den här typen av scener, vilket är bra mycket mer än vad man kan räkna hem för en ”vanlig” bakgrundsroll. Men det finns ett problem, som en statistveteran säger till sajten:

- Man känner sig nedslagen. Jag var mållös. Statister vill jobba, de gör nästan vad som helst. Även om det känns obekvämt, de kommer inte att säga nej. 

Bekymrade fackliga representanter från SAG-AFTRA övervakade inspelningen:

- Vi tror på konstnärers rätt att berätta sin historia. Men det här verkar gå långt över vad bakgrundsskådespelare blir ombedda att göra en vanlig dag. Vi är naturligtvis oroade för deras säkerhet och hälsa.

HBO har senare skyllt hela fadäsen på sin castingbyrå och lovar och svär att de erbjuder en trygg arbetsplats för alla sina skådespelare. En förklaring som SAG-AFTRA rapporteras vara nöjda med.

”Westworld” bygger på ”Jurassic Park”-författaren Michael Crichtons film från 1973, där ett tekniskt fel ställer till kaos på en futuristisk nöjespark. Jonathan Nolan är skaparen till tv-serien som får premiär under 2016.
| 1 oktober 2015 09:00 |