Film

Skribent

Alexander Svensson

28 mars 2024 | 19:30

Skådisar från "Stranger Things" och "Shōgun" i rollistan när Alex Garland gör ny krigsfilm

Efter "Civil War" satsar Alex Garland på mer krig, och fler stora namn i rollerna.
Alex Garland är aktuell med hyllade (och kontroversiella) krigsfilmen “Civil War”, om ett USA sönderslitet av inbördeskrig. Premiären är i april, men Garland väntar inte, utan gör sig redan redo för nästa film, “Warfare”, en film som baserat på titeln verkar kunna bli ännu en våldsam historia.
 
Exakt vad “Warfare” kommer handla om vet vi inte ännu, men givet Garlands historik av att göra utmanande och obehagliga filmer lär det inte bli en genomsnittlig blockbuster.
 
Will Poulter, sannolikt utan guldfärgad make-up, är en av skådespelarna som anslutit sig till Garlands nästa.
 
Ytterligare ett skäl att vara taggad på filmen är rollistan som Garland samlat ihop. Sedan tidigare är det sagt att Joseph Quinn (“Stranger Things”, Marvels kommande “Fantastic Four”), Charles Melton (“May December”) och D'Pharaoh Woon-A-Tai (“Reservation Dogs”). Nu har Deadline dessutom avslöjat att Will Poulter (“Guardians of the Galaxy Vol. 3”), Cosmo Jarvis (“Shōgun”), Kit Connor (“Heartstopper”) och Finn Bennett (“True Detective: Night Country”) kommer medverka i filmen.
 
Alex Garland kommer att regissera “Warfare” tillsammans med Ray Mendoza, som varit militärrådgivare på “Civil War” och även varit med och skrivit “Warfare”. A24 kommer distribuera filmen.
| 28 mars 2024 19:30 |