Serie

Skribent

Fredrik Adolvsson

7 december 2023 | 07:00

"M*A*S*H"-gänget återförenas i nya tv-special

Nej, det handlar förstås inte om ett nytt avsnitt av den tv-serien, men att samla gamla skådisar för att minnas en stund lär också bli riktigt trevligt.
"M*A*S*H" var tv-versionen av Robert Altmans mörka krigskomedi med samma namn. Precis som långfilmen följer den 11 säsonger långa serien läkarna och annan personal på ett mobilt armésjukhus i Korea under Koreakriget.
 
Det är The Wrap som berättar att tv-kanalen Fox kommer hedra och hylla den klassiska komediserien med en två timmar lång special, i linje med vad HBO gjorde med och för "Vänner" för ett par år sedan.
 
Specialen, som fått namnet "M*A*S*H: The Comedy That Changed Television" samlar ett gäng av de överlevande skådespelarna och producenterna för intervjuer. Alan "Hawkeye" Alda, Gary "Radar" Burghoff, Jamie "Klinger" Farr och Loretta "Hot Lips" Swit är några av de välbekanta personer som kommer synas och höras.
 
Det här ska varvas med unika foton och videor från bakom kulisserna på inspelningarna från när det begav sig.
 
I USA sänds denna återförening redan den 1 januari nästa år. Var, när, hur eller om specialen flyger till Sverige vet vi inte, men vill du återbekanta dig med tv-serien så är det bara att bege sig till Disney+. Där ligger alla 11 säsonger och bara väntar på dig.
 
 
| 7 december 2023 07:00 |