Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

12 december 2017 | 23:00

Skådespelaren förklarar varför Bran inte vet allt i "Game of Thrones"

Isaac Hempstead Wright förklarar varför Bran inte vet allt som någonsin har hänt i "Game of Thrones" - än.
Många har varit lite oroliga för hur karaktären Bran ska komma att användas i den sista säsongen av "Game of Thrones", eftersom han som the Three-Eyed Raven kan se allt som någonsin har hänt i deras värld - kanske även allt som kommer att hända.
 
Det blir därför svårt att motivera varför exempelvis Jon (eller Aegon som han egentligen heter) inte sätter sig ned med Bran och frågar exakt vad han behöver göra för att stoppa the Night King. Eller varför Bran väntade såhär länge med att berätta för någon om vem Jon egentligen är, eller varför Littlefinger fick hålla på med sina planer så länge som han fick - och så vidare.
 
Isaac Hempstead Wright, skådespelaren bakom Bran, har i en intervju med Cinemablend förklarat hur hans krafter i serien verkligen fungerar - och varför han inte alls vet allt. I alla fall inte än.
 
- Jag tror inte att det förklarades riktigt ordentligt hur Brans krafter fungerar. Det är inte så att han redan vet precis allt, det är mer som att han har en uppslagsbok framför sig, och att han kan kolla upp vad som helst. Som i slutet [av säsong sju] när Samwell säger "Oh, är det något som du kan se?". Bran kan då kolla upp det och bekräfta att det faktiskt hände. 
 
 
- Han har inte varit the Three-Eyed Raven tillräckligt länge för att ha hunnit gå igenom all historia på det sätt som Max von Sydows the Three-Eyed Raven hade, efter att ha spenderat tusentals år i den där grottan och ägnat varje dag åt att utforska olika delar av historien. Medan Bran Stark fortfarande bara har haft tid att kolla in de viktigare delarna. Det är mer att han visste inte var han skulle leta, snarare än att han höll undan information. Det är så Brans krafter, officiellt, fungerar.
 
Bran behöver med andra ord specifika frågor, för att kunna finna svaren i sitt "inre uppslagsverk". Vi bör med andra ord inte utgå från att Bran har helt koll på läget ännu, även om hans karaktär definitivt lär ha en av de viktigaste funktionerna under den sista säsongen av "Game of Thrones". 
 

Läs också: Sophie Turner bekräftar att "Game of Thrones" dröjer till 2019

 
Hur hoppas du att skaparna bakom "Game of Thrones" kommer att använda sig av Bran under den sista säsongen? Kommentera gärna nedan!
| 12 december 2017 23:00 |