Film

Skribent

MovieZine

20 november 2021 | 09:22

Skådespelaren bakom "Cornelis" är död

Hans-Erik Dyvik Husby, också känd under artistnamnet Hank von Hell, blev 49 år.
Den norske rockstjärnan och skådespelaren Hans-Erik Dyvik Husby har dött, 49 år gammal.

Hans-Erik Dyvik Husby var känd som frontman för punkrockbandet Turbonegro som han spelat i sedan början av 90-talet. Bandet har hits som ”Are you ready (for some darkness)”, ”I got erection” och ”All my friends are dead”. År 2010 lämnade han Turbonegro och flyttade till Sverige för att satsa på en karriär som skådespelare och soloartist.

För filmpubliken blev han känd för sin tolkning av Cornelis Vreeswijk i filmen "Cornelis" (2010), regisserad av Amir Chamdin. Som skådespelare gjorde Dyvik Husby även huvudrollen i Andrew Lloyd Webbers musikal "Jesus Christ Superstar" i Oslo 2009. Under 2015 spelade han Ole i en musikal baserad på "Sällskapsresan". Bland tv-rollerna finns serien "Hassel" och kommande Netflix-dramat "Clark".

I en självbiografi från 2012 berättade han om sin fleråriga kamp mot drog- och alkoholmissbruk, "som en flykt och något han inte kunde få kontroll över" skriver SVT.
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 

Ett inlägg delat av 𝗛𝗔𝗡𝗞 𝗩𝗢𝗡 𝗛𝗘𝗟𝗟 (@hankvonh)

 
”Vi är väldigt ledsna över att behöva meddela att Hans-Erik Dyvik Husby är död”, skriver hans familj och vänner på Hans-Erik Dyvik Husbys Instagram.
| 20 november 2021 09:22 |