Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

14 juni 2016 | 20:00

Skådespelare kissade i byxan under inspelningen av "Orange Is The New Black"

Med anledning av att säsong 4 släpps på fredag, öppnar Gloria Mendoza upp sig om slutscenen i säsong 3 som var en mardröm att filma.
Du har väl ställt in alla planer för helgen i tid? På fredag släpper ju Netflix den fjärde säsongen av "Orange Is The New Black" som ska kritisera privatiseringen av fängelser i USA. Men minns du säsongsfinalen för ett år sedan med sjö-scenen som fick fans att gråta rörda tårar av frihet? Du var inte den enda som grät - Selenis Leyva (Gloria Mendoza i serien) berättar för InStyle att den på skärmen vackra scenen i själva verket var en ren mardröm att spela in.

- Jisses, det var hemskt att filma vid sjön. Vackert, men fruktansvärt att filma! Nu är det sagt... Men det var fantastiskt att titta på. Jag grät när jag såg den. Helt otrolig.


Den blev således kanske inte bara en av de mest minnesvärda scenerna i seriens historia för tittarna, utan också för de stackars skådisar som fick slänga sig i den iskalla sjön, men ändå se glada och fria ut. Lyckligtvis tillät fängelseklädernas heltäckande design att ensemblen kunde ha på sig våtdräkt under uniformen, men det gjorde å andra sidan de nödvändiga toalettbesöken under inspelningen underbart krångliga.

- Jag minns hur kallt det var och jag kommer ihåg de där våtdräkterna, säger Leyva. Varje gång jag skulle gå på toaletten var jag tvungen att skala av den - och jag är kurvig. Och att försöka dra ner den där våtdräkten över mina kurvor var intressant...

Men då fick hon ett gott råd från en skådis-kollega: "bara kissa i våtdräkten. Det håller dig varm."

- Jag sa att det var äckligt och att jag inte tänker göra det, så jag tog helt enkelt av mig min våtdräkt och frös istället. Men det var flera stycken som kissade i sina våtdräkter. Äckligt.

Så när du laddar upp genom att se om slutet på säsong 3 på Netflix inför premiären av säsong 4 på fredag kan du se om den tio minuter långa scenen i en iskall sjö ur ett helt annat perspektiv och borra ner dig under en varm filt nära dasset. Det vore inte helt osannolikt om de otvättade våtdräkterna hamnade på försäljning online - både använt snorpapper och kiss-stickor från filmstjärnor har sålts för storsummor förut.

Hur mycket ser du fram emot säsong 4 av "Orange Is The New Black"? Och vad hade du valt att göra som skådis: frysa utan våtdräkt, eller kissat i den?
| 14 juni 2016 20:00 |