rykte

Skribent

MovieZine

14 februari 2024 | 23:55

Ska Marvels ”Fantastic Four” utspelas under 1960-talet?

Ledtrådarna var mitt framför våra ögon…
Tidigare idag släpptes nyheten om vilka skådespelare som får ta över i ”Fantastic Four”, Marvels nästa reboot om superhjältefamiljen.
 
Pedro Pascal och Vanessa Kirby tar täten som Mr. Fantastic och Invisible Girl, medan Joseph Quinn och Ebon Moss-Bachrach får spela Human Torch och The Thing. Detta avslöjande kom ihop med en retro-doftande logotyp och en animerad bild - som bär starka influenser från 1950- och 1960-talet…
 
 
Betyder detta nu att filmen ska utspela sig under 1960-talet? Eller var Marvel bara på lekfullt humör?
 
Om vi spekulerar i att det förstnämnda stämmer, så är det trots allt ett rykte som snurrat länge. Tittar man närmare på bilden kan man bland annat ana att tidningen som The Thing läser är Life Magazine från december 1963, med president Lyndon B. Johnson på omslaget (tack GamesRadar som fångade upp detta!).
 
 
Hjältarna dök för första gången upp i Marvels serietidningar år 1961, skapade av Stan Lee och Jack Kirby. Det vore rätt häftigt att få se en superhjältefilm utspelas under den eran, utan alla moderniteter som MCU annars är känt för - och utan krystade referenser till andra filmer.
 
Det känns nu kanske ännu mer passande att Matt Shakman är filmens regissör. Han stod bakom tv-serien ”WandaVision” där flera avsnitt lekte med ett gammeldags sitcom-format, med inspiration från just 1950- och 1960-talet.
 
Marvel Studios har själva inte bekräftat när filmen utspelar sig, eller vad den ska handla om. Biopremiären är satt till sommaren 2025.
| 14 februari 2024 23:55 |