Film

Skribent

Alexander Kardelo

7 april 2023 | 09:00

Ska Marvel möta DC i en crossover? "Vi har diskuterat det"

"Vi har diskuterat saken... Men det är många år bort" säger regissören James Gunn som jobbat med båda studios.
Sedan urminnes tider, då berättelser om de stora legenderna Batman och Spider-Man delades över lägerelden, har fans undrat: blir det någonsin en filmisk crossover mellan Marvel och DC?
 
Att få se superhjältar från två stora studios mötas på bioduken är en möjlighet som kittlat biobesökarnas fantasi länge. Och när "Guardians of the Galaxy"-regissören James Gunn flyttade från Marvel Studios till chefsjobbet hos DC är det - kanske - ett steg närmare att bli verklighet.
 
- Det är mer troligt nu när jag bestämmer över DC. Vem vet? säger Gunn i en ny intervju med Empire.
 
- Men det är inget ni ska vänta er inom en snar framtid. Det är många år bort. Först måste vi etablera vad vi ska göra med DC. Jag skulle ljuga om jag sa att vi inte diskuterat det. Men alla våra diskussioner har varit på en väldigt lättsam och kul nivå.
 
Ni hör... vi får fortsätta drömma ett tag till. James Gunn må ha gott om inflytande hos DC, och en del nära vänner inom Marvel Studios, men de kommer vara fullt upptagna med att staka ut DC:s kommande filmer och serier framöver.
 
 
 
Gunn pratade om crossover-potentialen även i en intervju med MovieZine förra året:
 
- Folk blir så fokuserade vid att knyta samman grejer och olika crossovers. Men ja... att få se Batman och Spider-Man tillsammans hade varit riktigt spännande för mig med. Men jag tror samtidigt att det som verkligen spelar någon roll är bra berättelser i grunden.
 
Tror ni att vi någonsin kommer få se den här cross-overn? Kommentera gärna.
| 7 april 2023 09:00 |