Serie

Skribent

MovieZine

10 oktober 2023 | 22:00

"Six Feet Under" kommer till Netflix i november

Ännu en av HBO:s stora dramaserier flyttar in på Netflix. Missade du Alan Balls mästerverk?
Kanske har du en existentiell kris. Eller så är du nyfiken på att se mördar-mördaren Dexter bland kroppar han inte har avlivat. Eller så är du taggad på fler HBO-serier på Netflix. Missa då inte “Six Feet Under”, som släpps den 1 november!
 
“Six Feet Under”, som sändes på HBO mellan 2001 och 2005, är ett av Alan Balls mästerverk, utöver klassikern “American Beauty” och “True Blood”, som nu också finns att se på Netflix.
 
Serien följer familjen Fisher i Los Angeles, som äger ett ganska icke-konventionellt familjeföretag. Deras affärer kretsar kring döda kroppar, för de driver nämligen en begravningsbyrå. Kropparna må redan vara döda, men inte ens de kan undgå att rulla i sina gravar när de tvingas stå ut med att vara mitt i denna dysfunktionella familjs tjafs.
 
Serien tacklar allt som har med relationer mellan vänner och anhöriga att göra: kärlek, sexualitet, och drogmissbruk, och existentiell ångest - speciellt de gånger man eventuellt konfronterar sin egen dödlighet. Ja, teman som berör alla människor, om än vid olika tillfällen i livet. I rollerna hittar vi bland annat Michael C. Hall, känd för sin roll i “Dexter” och Lauren Ambrose, känd som Van i “Yellowjackets”.
 
“Six Feet Under” finns på HBO Max och kommer till Netflix den 1 november.
 
Paul Dakwar
| 10 oktober 2023 22:00 |