Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

10 juli 2024 | 09:30

Premiärdatum är satt - sista "The Conjuring" kommer skrämma oss ända till september

"The Conjuring: Last Rites" blir avslutningen på serien som väckte den omåttligt populära skräckvärlden till liv.
"The Conjuring"-franchisen har vid det här laget hunnit bli en mest inkomstbringande skräckfranchisen någonsin. Så vi har nog inte sett det sista från den världen, långt ifrån, men det blir utan återkommande huvudrollsinnehavarna Patrick Wilson och Vera Farmiga när huvudserien sätter punkt. Och nu vet vi när deras berättelse avslutas.
 
Det är hyfsat snabba ryck som gäller. Den fjärde filmen i serien, med namnet "The Conjuring: Last Rites" fick sin regissör så sent som i februari i år - bara ett drygt halvår innan filmens nu bekräftade amerikanska premiärdatum den 5 september. Det berättar The Hollywood Reporter.
 
Men å andra sidan är han ingen nykomling, Michael Chaves har tidigare regisserat både förra filmen i samma serie ("The Devil Made Me Do It") och spinoffen "The Nun II". 
 
Handligen är fortfarande okänd men manuset är skrivet av David Leslie Johnson-McGoldrick ("Orphan", "Aquaman", "The Conjuring 2") och regissören Chaves har tidigare antytt att det kommer finnas en koppling till "The Conjuring: The Devil Made Me Do It" och "The Nun II".
 
Filmens svenska premiärdatum är ännu inte satt men räkna med att det sker i ungefär samma veva.
 
I väntan på filmen, eller för all del en första trailer, kan du kolla in den här videon som redar ut hur alla filmer relaterade till "The Conjuring" egentligen hänger ihop:
 

Läs också: De verkliga händelserna bakom "The Conjuring 2" utforskas i ny dokumentärserie

 
| 10 juli 2024 09:30 |