Film

Skribent

MovieZine

29 november 2021 | 20:30

Skandalomsusad Brando-klassiker blir tv-serie

CBS vill berätta om inspelningen av Bernardo Bertoluccis "Sista tangon i Paris".
Bernardo Bertoluccis fransk-italienska drama "Sista tangon i Paris" ska bli tv-serie - eller iallafall inspirera en. CBS Studios arbetar på en miniserie som ska berätta om "de tumultartade händelserna kring inspelningen", skriver Variety.

Serien "Tango" kommer utspela sig under ett och ett halvt år innan, under och efter inspelningen av filmen. Den fokuserar på skådespelarna Marlon Brando och Maria Schneider samt regissören Bernardo Bertolucci, och börjar när den sistnämnde reser till Los Angeles för att övertala en urfattig till medverkan i sitt erotiska drama.

Kontroverserna har förföljt filmen sedan Brando och Bertolucci tjänade en rejäl hacka på framgångarna ("Sista tangon i Paris" är än idag en av de mest inkomstbringande internationella filmerna). Brandos 19-åriga motspelerska Maria Schneider fick nöja sig med 4000 dollar för sin roll. Hon blev hånad för sin medverkan och kämpade med missbruk och psykisk ohälsa.

För några år sedan erkände Bertolucci att en skandalomsusad våldtäktsscen i filmen var äkta. Han och Brando ska ha lurat in Schneider för att fånga en äkta känsla av panik.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Lisa Brühlmann ("Killing Eve") och José Padilha ("Narcos") regisserar miniserien.

- Jag blev genast tagen av projektet och chansen att titta närmare på en av de största skandalerna i filmindustrin - även om den inte ansågs vara det på den tiden. Det ska bli spännande att blicka in i den världen med alla fascinerande karaktärer och speciellt att ge Maria Schneider en röst, kommenterar Brühlmann.
| 29 november 2021 20:30 |