Film

Skribent

MovieZine

6 januari 2024 | 17:00

Sista chansen: Ett imponerande svenskt sci-fi-äventyr lämnar Netflix om 3 dagar

"UFO Sweden" var en vattendelare för pubiken. Nu har du fram till den 9 januari på dig att själv avgöra vilken sida som har rätt.
Filmkollektivet Crazy Pictures ambitiösa scifi-äventyr "UFO Sweden" utspelar sig i Norrköping 1996, och handlar om en fosterhemsplacerad tonårsrebell som misstänker att hennes pappa inte är död utan kidnappad av ett UFO. I sitt sökande efter sanningen tar hon hjälp av en lokal UFO-förening.
 
Om filmen är något att ha? Därom har åsikerna gått isär bland svenska kritiker och tittare. Men i MovieZines kommentarsfält är många lyriska och imponerade av Crazy Pictures senaste, ambitiösa äventyr:
 
"Stor eloge till Crazy Pictures som sätter Norrköping på Filmkartan, samt till alla skådespelare!" skriver en läsare.
 
"Kudos och respekt åt Crazy Pictures för denna pärla. Otroligt att ens komma på idéen att göra en film om Ufo Sweden. Om "Den blomstertid nu kommer" gick bort sig en aning i alla specialeffekter så är denna mer jordnära och lyckas verkligen skapa 80-talsvibbar" tycker en annan.
 
"Skön film som gav mig lagom dos av alla känslor. Sällan man ser en svensk film som verkligen vill roa biopubliken."
 
"Det är extremt få Hollywood-regissörer som kan göra en fantastisk film av ingenting dvs lågbudget. Jag vill påstå att det har hittat över Atlanten och hit. Crazy Pictures har gjort en svensk "Stranger Things" med lite "Närkontakt av Tredje Graden" och fått med lite "ET" där nånstans" lyder en kommentar.
 
Bedöm själv genom att kolla in filmen på Netflix, men gör det senast den 9 januari.
 
 

Läs också: ”UFO Sweden” och Crazy Pictures hyllas i USA: ”De gör det bättre än Hollywood”

 
| 6 januari 2024 17:00 |