Film

Skribent

Thomas Linnaeus

28 december 2023 | 08:00

Sista chansen: Komedin blev Matthew Perrys sista film - nu lämnar den Netflix

“17 Again” blev den sista filmen som “Vänner”-skådisen Matthew Perry gjorde innan hans bortgång i oktober.
Under de sista åren av Matthew Perrys karriär satsade han på att göra olika tv-serier. Bland dessa har vi “Mr. Sunshine”, “Go On”, samt “The Odd Couple”. Men innan dess syntes “Vänner”-skådisen i komedien “17 Again” som skulle bli hans sista film. Tyvärr lämnar den Netflix den 31 december.
 
Här spelar Perry den nyskilde Mike. Han har knappt kontakt med sina barn och står och stampar på samma plats på jobbet. Men efter att han träffat en vaktmästare så förvandlas han plötsligt till sitt 17-åriga jag - en tid i livet då Mike mådde mycket bättre. Och nu gestaltas han istället av Zac Efron!
 
 
Detta var ett samarbete som Perry nog uppskattade. Kort innan sin död ville Perry göra en film om sitt svåra drogmissbruk, och då uppgavs det att han ville ha Efron i huvudrollen. “High School Musical”-skådisen kommenterade planerna kort därefter och sa att att det skulle vara en ära.
 
I vår recension kallar vi “17 Again” för: “en sådan film som infriar alla genrens förväntningar på enklast möjliga sätt och därmed varken går att hata eller älska”. Passa på att streama “17 Again”Netflix innan den försvinner den 31 december.
| 28 december 2023 08:00 |