Film

Skribent

Andreas Samuelson

9 november 2023 | 17:00

Zac Efron sugen på att spela Matthew Perry i film om ”Vänner”-stjärnans liv

Den framlidne Matthew Perry ville att Zac Efron skulle spela honom på film. Nu säger stjärnan att han både är ärad och öppen för förslaget.
Matthew Perrys alltför tidiga död är tveklöst en av de mest chockerande i år. Hela världen som växt upp med Perry i TV-serien ”Vänner” och andra roller sörjer en komisk aktör som gjorde avtryck i populärkulturen som Chandler Bing.
 
Vi har tidigare skrivit om att Perry hade lösa planer på en film om sitt liv och att han ville att Zac Efron skulle spela huvudrollen. Duon spelade mot varandra i komedin ”17 Again” (2009) där Perrys karaktär blir ung på nytt i form av en tonårig Efron.
 
Efrons egna reaktion på att bli utvald är positiv:
 
- Jag är ärad att höra att han tänkte på mig att spela honom. Vi får se. Det skulle vara en ära att göra det, säger han till People.
 
Efron var liksom andra djupt skakad av förlusten, och minst tillbaka av filminspelningen.
 
- Han var en mentor för mig, och vi gjorde en riktigt kul film tillsammans. Jag såg upp till honom, jag lärde mig komisk timing av den killen. Jag menar, när vi spelade in ”17 Again” var det så overkligt för mig att se honom där, eftersom jag har lärt mig så mycket av honom, från hela hans liv.
 
Återstår att se om det blir en biopic om Perry och om Efron då är aktuell för rollen. Efron har trots allt visat sig ha något av en såväl komisk som dramatisk ådra i ”Bad Neighbors”-filmerna respektive rollen som Ted Bundy i ”Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile”.
 
Kan du tänka dig Zac Efron spela Matthew Perry i en biopic?
| 9 november 2023 17:00 |